Fotbal intern

Marius Lăcătuş ştie ce se va întâmpla în derby-ul din Bănie: “Craiova nu e încă la nivelul FCSB-ului”

15.09.2019 | 15:38
Marius Lacatus stie ce se va intampla in derbyul din Banie Craiova nu e inca la nivelul FCSBului

Duminică, de la ora 21:00, Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc, pe arena ”Ion Oblemenco”, în derby-ul etapei a 9-a din Casa Pariurilor Liga 1. Despre acest meci, legenda Stelei, Marius Lăcătuș, spune că va fi unul deosebit de echilibrat.

Marius Lăcătuş, derby-ul din Bănie: “Craiova nu e încă la nivelul FCSB-ului”

Într-un interviu pentru ziariștii.com, fostul antrenor al celor de la CSA Steaua București și FCSB consideră că cel mai așteptat meci al toamnei din fotbalul românesc, Universitatea Craiova – FCSB, va fi o întâlnire în care va predomina echilibru, deși cele două echipe sunt despărțite de opt locuri și nouă puncte în clasament.

”Cred că va fi un meci deosebit de echilibrat. Nu va conta ce poziții ocupă în clasament cele două formații. Atât Craiova, cât și FCSB vor prinde play-off-ul în final, dar depinde și pe ce loc se vor situa. Cert e că se vor bate pentru cupele europene. A venit și Piți, va face treabă bună acolo.”, a spus ”Fiara”.

U Craiova, o echipă sub FCSB în acest moment, în opinia lui Lăcătuș
U Craiova, o echipă sub FCSB în acest moment, în opinia lui Lăcătuș. Sursa foto: sportpictures.eu

Lăcătuș consideră forma slabă a FCSB-ului una de moment

Fost antrenor la clubul lui Gigi Becali în mai multe rânduri, Marius Lăcătuș este de părere că forma modestă a FCSB-ului este una de conjunctură, fiind cauzată de accidentări și concentrarea pe meciurile din Europa League.

”Ultimul loc ocupat de FCSB a fost ceva de conjunctură. Locul celor de la FCSB nu era acela de „lanternă roșie”. Dar ei au avut, în primul rând, mulți jucători accidentați. Au evoluat în Europa League. N-au reușit să aibă o ritmicitate constantă. Încet, încet își vor reveni și vor ajunge în primele 6 echipe din campionat”, a mai spus fosta glorie a Stelei.

  • Marius Lăcătuș, ca jucător la Steaua: 10 titluri de campion, 7 Cupe ale României, o Cupă a Campionilor Europeni și Supercupa Europei
  • Lăcătuș a antrenat FCSB-ul, când se numea ”Steaua”, în 2007-2008, 2009 și 2010-2011

U Craiova, o echipă sub FCSB în acest moment, în opinia lui Lăcătuș

După opt etape, Universitatea Craiova ocupă locul 3 în Casa Pariurilor Liga 1, cu 16 puncte. Pe poziția a 11-a, cu 9 puncte mai puțin, găsim FCSB-ul lui Gigi Becali. Cu toate acestea, Lăcătuș încă nu vede echipa olteană fiind la nivelul rivalelor din campionat și spune că Piți mai are nevoie de jucători.

”Sunt sigur că Piți va mai aduce jucători, ca să formeze un lot competitiv. Să creeze echilibru și concurență. Asta pentru că, în acest moment, s-o spunem drept, Craiova nu e la nivelul CFR-ului sau FCSB-ului. Piți e un perfecționist. Nu va lăsa lucrurile făcute pe jumătate. El știe foarte bine că trebuie să fie concurență pe posturi în cadrul lotului. Din iarnă, când va mai achiziționa jucători, vom vedea o echipă mult mai bună la Craiova.”, a adăugat Lăcătuș.