Sport

Marius Măldărășanu, antrenorul momentului în SuperLiga. Zero înfrângeri în cele 17 meciuri în primul eșalon. Și totuși are o demitere în CV

Nou-promovata Hermannstadt este revelația din SuperLiga. Privirile sunt ațintite și asupra lui Măldărășanu, un antrenor neînvins în primul eșalon.
17.09.2022 | 20:54
Marius Maldarasanu antrenorul momentului in SuperLiga Zero infrangeri in cele 17 meciuri in primul esalon Si totusi are o demitere in CV
Marius Măldărășanu, antrenorul momentului în SuperLiga. Zero înfrângeri în cele 18 meciuri în primul eșalon. Și totuși are o demitere în CV. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După 10 meciuri jucate, Hermannstadt este singura echipă fără înfrângere din SuperLiga. Nici nu e de mirare având în vedere palmaresul antrenorului care o conduce pe nou-promovată. Marius Măldărășanu (47 de ani) este invincibil în primul eșalon.

Marius Măldărășanu, antrenorul momentului în SuperLiga. Performanța cu care doar tehnicianul lui Hermannstadt se poate lăuda

Hermannstadt continuă să fie revelația sezonului în SuperLiga. În etapa a 11-a, sibienii au obținut o nouă victorie. Nou-promovata a învins-o cu 2-1 pe UTA, la Arad, și a urcat pe locul 2 în clasament, cu 22 de puncte, două mai puține decât liderul Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestui rezultat, echipa lui Marius Măldărășanu este singura din campionat fără înfrângere. SuperLiga a ajuns la etapa cu numărul 11 și, ce-i drept, Hermannstadt mai are de jucat o restanță, cu CFR Cluj. Totuși, parcursul din cele zece meciuri este unul incredibil: 6 victorii și 4 egaluri.

Meciul de pe „Francisc von Neuman” a avut o desfășurare incredibilă. Deși gazdele au deschis scorul în minutul 29, după penalty-ul transformat de Postolachi, sibienii au întors rezultatul grație „dublei” lui Baba Alhassan. Al doilea gol marcat de ghanez a venit în ultima secundă a celui de-al cincilea minut de prelungiri.

ADVERTISEMENT

„Cum spuneam mai devreme, nebunie! Asta spuneau băieții, că meciurile următoare probabil adversarii nu vor mai ataca pe final. Dar îi felicit încă o dată, au crezut în șansa lor. Să fim sinceri, singura ocazie a lui UTA a fost chiar faza de dinaintea golului.

Jocul nostru a fost foarte bun. UTA e o echipă periculoasă la fazele fixe, dar cred că am controlat jocul în mare parte. Până la urmă, așa a vrut Dumnezeu. Visăm și e normal, și jucătorii mă bucur că au căpătat o încredere foarte mare.

ADVERTISEMENT

Că vom ajunge pe locul 2, da, trebuie să fim realiști, nu se gândea nimeni. Dar cred că e un loc meritat și ca joc, și ca spirit de echipă”, a declarat Marius Măldărășanu, după UTA Arad – Hermannstadt 1-2.

Parcursul de până acum al lui Hermannstadt este de-a dreptul impresionant, mai ales că echipa abia a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc și, până de curând, s-a confruntat cu probleme financiare uriașe.

ADVERTISEMENT

Antrenorul e vedeta echipei

Fără vreun superstar în echipă, vedeta lui Hermannstadt este antrenorul Marius Măldărășanu. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani este la a doua sa experiență ca antrenor în SuperLiga și, până acum, n-a pierdut niciun meci.

„Măldă” i-a promovat în acest an pe sibieni și are deja 10 meciuri la rând fără înfrângere. Această serie de invincibilitate se adaugă celei de la Astra, echipă pe care a condus-o între 1 iulie 2018 și 2 septembrie 2018. Culmea, și acolo, ca și la Sibiu, s-a confruntat cu probleme financiare.

Atunci, antrenorul a stat șapte etape pe banca giurgiuvenilor, perioadă în care a înregistrat 2 victorii și 5 egaluri. În ciuda rezultatelor, Ioan Niculae a decis să îl demită pe Marius Măldărășanu, după un 0-0 cu FC Voluntari.

„Am fost sunat la prânz și mi s-a spus că nu voi mai fii antrenor. Atât! Mi s-a propus să fiu secund și nu am acceptat. Sunt foarte liniștit, nu am ce să-mi reproșez. Astea sunt deciziile clubului, pot doar să-i mulțumesc lui Dani că a avut încredere în mine. Și celorlalți pentru că mi-au dat șansa să antrenez în Liga 1. Când se închide o ușă, o alta se deschide”, a declarat Măldărășanu, conform prosport.ro, după demiterea de la Astra.

Măldărășanu l-ar face invidios până și pe Laurențiu Reghecampf

Seria de invincibilitate a lui Marius Măldărășanu și mai ales parcursul cu Hermannstadt din acest sezon l-ar face invidios și pe Laurențiu Reghecampf. În sezonul 2011-2012, „Reghe” a salvat-o de la retrogradare pe Concordia Chiajna după 16 meciuri în care a bifat 11 succese, 1 remiză și 4 eșecuri.

Dacă o ține tot așa, Măldărășanu are toate șansele să o ducă pe Hermannstadt în play-off și, de ce nu, să prindă un contract mai bun, așa cum s-a întâmplat cu Reghecampf. După aventura Chiajna, „Reghe” a ajuns la FCSB, cu care a câștigat două titluri, a jucat într-o primăvară europeană și a obținut ultima calificare a unei echipe românești în grupele Ligii Campionilor.

  • 17 fără înfrângere are Marius Măldărășanu în SuperLiga
  • 8 victorii și 9 egaluri este palmaresul antrenorului în primul eșalon
ADVERTISEMENT
Tags: