Life

Marius Manole, despre isteria telefoanelor care sună la teatru și legătura cu Babasha la Coldplay: „Nu e lipsă de empatie. Trebuie un minim de respect”

Până unde merge, de fapt, empatia românilor? Marius Manole a explicat ce este de acceptat și ce nu, în contextul scandalului Babasha la Coldplay. Asta după ce a avut o ieșire nervoasă, la teatru, pe scenă, pentru că a sunat telefonul unui spectator.
13.06.2024 | 17:00
Marius Manole despre isteria telefoanelor care suna la teatru si legatura cu Babasha la Coldplay Nu e lipsa de empatie Trebuie un minim de respect
Marius Manole a fost prezent la concertul Coldplay. Ce spune despre Babasha. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În timp ce România se focusează pe apariția lui Babasha la concertul Coldplay, Marius Manole a fost tras la răspundere pentru că a ținut un discurs tăios, după ce, timp de un minut, telefonul unui spectactor a sunat în sala de teatru. Actorul ne-a spus ce s-a întâmplat, de fapt, acolo, ce l-a deranjat, dar și cum a simțit el huiduielile de la reprezentația trupei britanice.

Marius Manole răspunde după ce a fost acuzat de lipsă de empatie

O dată cu scandalul prezenței lui Babasha pe aceeași scenă cu Coldplay, un alt subiect s-a viralizat pe rețelele sociale. Duminică, 9 iunie 2024, la finalul piesei Hedda Gablet, jucată la TNB, Marius Manole a ținut un discurs tăios.

ADVERTISEMENT

Motivul? Un telefon sunase preț de un minut și întrerupsese piesa. Dragoș Stanca, antreprenor, prezent în sală, a scris despre asta pe Facebook. El a menționat că telefonul era al unui om în vârstă, ce probabil a fost oricum rușinat de gestul lui, astfel că nu mai era necesară tragerea de urechi.

„Nu e oare și lipsa de înțelegere și nevoia de toleranță și pornirea de la premisa de bună-credință în relațiile dintre noi o problemă reală – precum sunt, fără comentarii, o presupusă nesimțire tip telefon activ la teatru sau un presupus rasism la un concert?”, scrie Dragoș Stanca pe Facebook. 

ADVERTISEMENT

În comentarii, au fost persoane care i-au împărtășit părerea. FANATIK l-a contactat pe Marius Manole și a menționat că, în cazul acestui episod, într-adevăr nu a fost vorba de nesimțirea românilor, pe care a condamnat-o în discurs, ci de un bătrân care avea o alarmă care să-i amintească să-și ia medicamentele.

„Mi-am cerut scuze, în primul rând, pe Facebook. Deși nu știu dacă era cazul să-mi cer scuze, dar am făcut-o din bun simț. E un profesor, acel domn. Nu era, clar, vorba de nesimțire. Era vorba de o alarmă pentru medicamente”, ne-a spus Marius Manole.

ADVERTISEMENT

„Sunt destui de mulți nesimțiți”

Asta nu exclude, însă, faptul că zilnic, la fiecare piesă de teatru, telefoanele sună. Prin urmare, Marius Manole nu a transmis mesajul pentru o singură persoană în vârstă, care a greșit, și pentru cei care, deși sunt avertizați de trei ori înainte de începerea spectacolul, aleg să ignore regulile. Chiar dacă, de fapt, în acel caz punctual, nu a prea avut dreptate.

„Dar noi trăim asta zi de zi, câte trei-patru telefoane. Eu nu am un radar de pe scenă, să văd cine e bolnav, cine e în vârstă, cine nu știe cum… Sunt destui de mulți nesimțiți în sălile de teatru, care-și lasă telefoanele, care nu le închid, care vorbesc la telefoane în timpul spectacolului. Eu nu știam că e vorba despre un domn.

ADVERTISEMENT

Nu aveam de unde să știu. Și să sune telefonul un minut, nu mi s-a mai întâmplat. Drept pentru care am avut o reacție pe care o mi-o susțin în continuare.

Dar eu bănuiesc că acel domn, care este în vârstă, care are un aparat, trebuia însoțit de cineva, care să aibă grijă de el. Nu poți să lași un domn în vârstă să vină singur la teatru. Și nici nu cred că era singur, habar n-am”, a dezvăluit Marius Manole, în exclusivitate pentru FANATIK. 

Marius Manole: „Și așa, eram destul de vulnerabil”

În plus, actorul a mărturisit că ce l-a deranjat mai mult decât zgomotul telefonului în sine, a fost faptul că persoana cu pricina nu a înțeles unde greșește. Pentru un artist, spune Marius Manole, este imposibil să rămână concentrat în astfel de situații. Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât, a doua zi, la Iași, situația s-a repetat.

Totuși, are încredere că tinerii care vin din urmă vor ști mai bine ce să facă și mai ales, să nu facă. „Și ce m-a supărat cel mai tare a fost reacția dumnealui când cineva din sală i-a zis, ‘Domnule, dar ieși din sală și închideți telefonul!’. El a zis, ‘Dar de ce să ies din sală?’. Și asta am auzit-o de pe scenă, un artist care jucam și care și așa eram destul de vulnerabil. Nu mai aveam nevoie încă de ceva care să mă îngenuncheze și mai tare.

N-a mai contat nimic, s-a terminat cu spectacolul. În secunda aia am terminat spectacolul. Am făcut un efort să-l ducem la capăt. Dar nu mai era nimic, nici pentru noi, nici pentru public. Care și ăla, e plătitor de bilete.

Omul ăla voia să vadă un spectacol. Nu e lipsă de empatie. Nu e lipsă de nimic, dar acum, trebuie un minim de respect. Și reguli există, chiar și pentru oameni în vârstă, tineri și oricine altcineva”, a concluzionat Marius Manole.

Marius Manole, prezent la concertul Coldplay, în momentul în care Babasha a fost huiduit

Până când noua generație va implementa schimbări, Marius Manole a rămas cu un gust amar după concertul Coldplay. Nu pentru că a urcat pe scenă Babasha, ci pentru că a văzut cum tânărul de 22 de ani este huiduit. 

Actorul se numără printre cei care sunt de partea cântărețului. Nu consideră că este vina lui că se afla pe acea scenă și nu el trebuia tras la răspundere. Asemenea soneriilor telefoanelor, huiduielile pot pune la pământ un artist.

„Păi eu cred că nu e vina lui că era acolo, în primul rând. Și că orice om ar fi fost acolo, nu merita reacția aia din partea publicului. Pentru că nu a fost dorința lui să vină acolo neapărat, că s-a autoinvitat. A fost invitat de un mare artist. Și eu cred că dacă era cineva de huiduit, într-adevăr, trebuia huiduit marele artist, care l-a invitat. Nu trebuia huiduit bietul băiat, care nu avea nicio vină că e acolo.

Și huiduielile astea, parcă noi le aruncăm prea repede, așa, mai nou. Sunt niște frustrări adunate. Nu ne gândim că pe omul ăla s-ar putea să-l fi rănit foarte tare, pe băiatul ăla pe care nu-l cunoșteam până aseară. 

 Dar nici nu trebuia să-l cunosc neapărat. Eu nu ascult genul ăsta de muzică. Dar, totuși, a fost destul de… Mie mi s-a strâns inima. Mi s-a făcut milă de el. Nu cred că merita reacția aia. Nu-ți place chestia aia, amendează-l la final, cere-ți banii înapoi.

Du-te la artistul mare pentru care ai cumpărat bilet și întreabă-l de ce l-a invitat pe băiatul ăsta. Nu era vina băiatului. Și a fost o reacție foarte urâtă din partea noastră, a publicului. După gustul meu. Eu nu am huiduit și nu cred că era cazul”, ne-a mărturisit Marius Manole.

ADVERTISEMENT
Tags: