News

Marius Manole, dezamăgit de președintele Klaus Iohannis: „România educată, un enunț și atât”

21.03.2021 | 12:43
Marius Manole dezamagit de presedintele Klaus Iohannis Romania educata un enunt si atat
ADVERTISEMENT

O țară în care oamenii să știe și să respecte foarte bine ce au de făcut, iar tinerii să dorească să rămână pentru totdeauna. Așa arată România ideală pentru Marius Manole.

Și poate că ar fi fost posibilă, dacă programul prin care președintele Klaus Iohannis promitea să readucă la viață educația nu s-ar fi dovedit „doar un enunț și atât”.

ADVERTISEMENT

Sau dacă aleșii noștri ar fi demni de respect. „Nu înțeleg cum cineva care e cu limba română la pământ îndrăznește să pună piciorul acolo și să ia niște decizii în numele oamenilor.”, a spus actorul pe care mulți îl socotesc drept cel mai bun produs din ultimii ani al teatrului românesc.

Marius Manole, atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis

Eu cred că tot ce se întâmplă acum greșit în România este consecința faptului că am distrus educația. Și că am distrus asta, de aici încolo nici nu mai avem despre ce vorbi.

ADVERTISEMENT

Eu mi-aș dori o Românie educată, vorba unui clasic în viață. Acest proiect văd că nu s-a dus nicăieri, a fost doar un enunț și atât. Dacă România ar fi educată, lucrurile ar sta bine.

Eu asta îmi doresc! O Românie în care oamenii să respecte ce au de făcut, fiecare să-și știe meseria, noi să respectăm aleșii noștri, aleșii noștri să ne respecte pe noi și să fie în slujba noastră”, a declarat Marius Manole, invitatul ediției din 20 martie a emisiunii ”La cină”, cu Ionela Năstase și Adi Hădean.

ADVERTISEMENT

„Pe mulți dintre aleșii noștri n-ai de ce să-i respecți”

Cât despre parlamentari, ei bine, nici din acest punct de vedere nu putem spune că suntem într-o situație mai fericită. „Dacă iei niște CV-uri de acolo, te îngrozești realmente. Nici nu-ți dai seama cum am ajuns noi conduși de niște oameni care n-ar trebui să fie nici măcar în fața Parlamentului”, consideră îndrăgitul actor.

Nu înțeleg cum cineva care e cu limba română la pământ îndrăznește să pună piciorul acolo și să ia niște decizii în numele oamenilor. Pentru mine e foarte straniu.

ADVERTISEMENT

Iar felul în care am trăit noi până acum doi ani era de-a dreptul umilitor. Te uitai și nu-ți venea să crezi că tu ești reprezentat de acest prim-ministru. Pentru că prim-ministrul este, până la urmă, unul dintre oamenii cei mai de soi ai societății”, a mai spus Marius Manole.

ADVERTISEMENT