Fotbal international

Marius Marin, aproape de un transfer în Serie A! Internaționalul de tineret este dorit de Cagliari și Verona

21.02.2020 | 09:16
Marius Marin aproape de un transfer in Serie A Internationalul de tineret este dorit de Cagliari si Verona
ADVERTISEMENT

Internaționalul român de tineret Marius Marin este aproape de un transfer în Serie A, două cluburi importante interesându-se de serviciile sale.

Marius Marin, aproape de un transfer în Serie A

În vârstă de 21 de ani, Marius Marin a atras atenția asupra sa cu prestațiile avute în acest sezon. Mijlocașul central a jucat 19 partide la Pisa, 18 în Serie B și unul în Cupa Italiei, reușind și două pase de gol.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului tuttomercatoweb.com, evoluțiile solide avute la Pisa în acest sezon l-au adus pe Marius Marin în atenția cluburilor Cagliari și Hellas Verona din Serie A, care s-au și interesat despre posibilitatea transferului său.

Marin, debut nefericit la naționala de tineret

Marius Marin a fost achiziționat de Sassuolo în vara anului 2016 de la ASU Poli Timișoara și a fost împrumutat mai întâi la Catanzaro și apoi la Pisa. După un prim sezon foarte bun în care a reușit promovarea în Serie B, Pisa a decis să-l transfere definitiv pe internaționalul român de tineret.

ADVERTISEMENT

Cotat în acest moment la 300.000 de euro, Marius Marin a avut parte de un debut nefericit în reprezentativa U21 a României. În toamna anului trecut, la partida câștigată cu Ucraina, scor 3-0, Mirel Rădoi l-a trimis în teren în minutul 84, dar la prima fază a primit cartonașul roșu pentru un fault dur.

Rădoi a crezut în continuare în Marin

La finele meciului cu Ucraina, toată familia lui Marius Marin, prezentă la Ploiești pentru debutul fotbalistului la echipa națională de tineret, a izbucnit în lacrimi.

ADVERTISEMENT

După ce a fost suspendat în următoarele două întâlni, Marius Marin a revenit ca titular la partida din deplasare cu Irlanda de Nord, scor 0-0, iar Mirel Rădoi l-a trimis chiar titular. Mijlocașul de la Pisa a rezistat pe teren 72 de minute, după care a fost înlocuit cu Darius Olaru.

Verona și Cagliari trag la cupele europene

Hellas Verona este marea surpriză a acestui sezon a campionatului italian, trupa croatului Ivan Juric fiind pe locul șase în clasamentul din Serie A, care permite calificarea în Europa League pentru stagiunea viitoare.

ADVERTISEMENT

Cagliari nu are griji cu privire la retrogradare, formația pregătită de Rolando Maran aflându-se la mijlocul ierarhie în Serie A. Sarzii au acumulat 32 de puncte în 24 de etape, sunt pe locul 11, dar la doar trei puncte de locurile de cupe europene.

ADVERTISEMENT