Sport

Marius Niculae a luat-o cu munca de jos la FRF: „Le arăt copiilor cum se loveşte mingea corect”

Fostul atacant dinamovist și al naționalei României, Marius Niculae, a fost numit membru în Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal, în funcția de manager sportiv și a explicat care este activitatea pe care o desfășoară.
05.11.2021 | 10:35
Fostul atacant dinamovist și al naționalei României, Marius Niculae, a fost numit membru în Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal, în funcția de manager sportiv și a explicat care este activitatea pe care o desfășoară.
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a revenit la Dinamo, ca antrenor principal, în prima zi a lunii octombrie, după care au apărut zvonuri că-și va completa staff-ul tehnic cu Ionel Dănciulescu sau Marius Niculae, ambii foști atacanți la echipa alb-roșie.

Marius Niculae este, din nou, coleg cu Florin Bratu

Dacă prima variantă a tot fost amânată, cealaltă a picat din start, deoarece Niculae a fost instalat în funcția de manager sportiv în Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal. Ca urmare, fiind vorba de un conflict de interese, s-a renunțat la aducerea lui lângă Rednic.

ADVERTISEMENT

Noii membri sunt Florin Bratu, Massimo Pedrazzini şi Marius Niculae, care începând de luna trecută ocupă funcţia de Manager Sportiv al loturilor naţionale de tineret şi juniori. Acesta din urmă nu va avea însă drept de vot”, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.

Marius Niculae știe că există talente, dar nu și mentalitate

Fostul atacant al lui Dinamo a explicat și care este activitatea lui la fedrație. „Corectez lucrurile pe care nu le fac ei bine, din propria mea experienţă, pentru că şi eu la rândul meu, tot pe acest teren, tot aici, am început, pentru prima dată fotbalul.

ADVERTISEMENT

Este ceva nou, ceva ce este nevoie de acest lucru, pentru că nu sunt foarte multe şcoli, academii de fotbal. Dacă ne referim la talente, talentele există. Problema e de mentalitate. Aici suntem deficitari. Nu foarte mulţi jucători de la echipa naţională mai ajung să joace la echipe care au aceste cerinţe.

Observ foarte mulţi părinţi foarte subiectivi, compară copiii lor cu Ronaldo şi Messi. Le arăt copiilor cum se loveşte mingea corect, când vrei s-o dai şi unde vrei s-o dai”, a declarat Marius Niculae, conform telekomsport.ro.

ADVERTISEMENT

Antrenorul are întotdeauna dreptate, consideră Marius Niculae

Pe de altă parte, el s-a referit și la conflictul dintre Rednic şi Deian Sorescu, stins joi, după ce jucătorul a revenit la antrenamente. „Probabil a fost o discuţie mai dificilă între cei doi. Bineînţeles antrenorul are dreptate întotdeauna şi atunci a trebuit să accepte decizia antrenorului.

Chiar eu le-am zis-o, când m-am întors în 2008. Noi nu trebuie să fim prieteni în afara terenului, noi trebuie să fim prieteni în teren. Şi ăsta cred că e lucrul care îi lipseşte lui Dinamo în acest moment”, a declarat Marius Niculae.

ADVERTISEMENT

În întreaga lui carieră, Marius Niculae a jucat 202 de partide la Dinamo, în trei perioade: 1996-2001, 2008-2012 (cu o pauză scurtă în 2011) și în 2015. Totalul golurilor marcate în tricoul alb-roșu este de 75. Palmaresul lui este completat de un titlu (1999/2000), trei Cupe ale României (2000, 2001 și 2012) și o Supercupă a României (2012).

ADVERTISEMENT