Sport

Marius Niculae analizează şansele Portugaliei: „Ultimul Euro al lui Cristiano Ronaldo!”. Exclusiv

Marius Niculae a analizat pentru FANATIK şansele Portugaliei la acest turneu final spunând că va fi, cu siguranţă, ultimul Euro al lui Ronaldo.
15.06.2021 | 09:31
Marius Niculae analizeaza sansele Portugaliei Ultimul Euro al lui Cristiano Ronaldo Exclusiv
Marius Niculae analiza Portugalia Euro 2020. Foto montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La Euro 2016, naționala Portugaliei a reușit marea surpriză și a ridicat trofeul după victoria din finală împotriva Franței cu 1-0. Lusitanii se numără printre favoriți și în 2021, însă fac parte din grupa „morții” cu Germania, Franța și Ungaria.

Marius Niculae, fostul atacant al lui Sporting Lisabona, a analizat în exclusivitate pentru FANATIK șansele Portugaliei în campania de apărare a trofeului, spunând că Ronaldo are pe lângă el niște jucători foarte valoroși la ultimul său turneu final european.

ADVERTISEMENT

Portugalia, analizată de Marius Niculae: „Jucătorii din Anglia pot face diferența”

„Înainte de toate, va fi ultimul Euro al lui Cristiano Ronaldo și va fi ceva special pentru el. Iar Portugalia are jucători foarte buni de la echipe importante, nu doar Ronaldo.

Jucătorii de la Manchester City care au câștigat titlul în Anglia, Ruben Dias și Bernardo Silva, Bruno Fernandes de la Manchester United, Joao Felix de la Atletico Madrid, care este considerat unul dintre urmașii lui Cristiano Ronaldo, toți pot face diferența. Echipa este una foarte valoroasă”, a spus Marius Niculae pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Marius Niculae: „Portugalia mereu începe mai greu”

Fost coleg cu Ronaldo la Sporting Lisabona, Marius Niculae consideră că lusitanii au șanse la trofeu, însă nu sunt principalii favoriți: „Va depinde mult cum vor juca în faza grupelor.

Portugalia începe mai încet turneele finale, este recunoscută pentru acest lucru. În 2016, abia a ieșit din grupe, în 2004 la fel, când a pierdut și meciul de deschidere în fața Greciei.

ADVERTISEMENT

Depinde și de forma de moment a jucătorilor, de inspirație, sunt mai mulți factori. Dar clar, Portugalia este capabilă să se bată la câștigarea Campionatului European.

În orice caz, este foarte dificil să iei trofeul de două ori la rând. Dacă îmi cereți un pronostic, văd Portugalia în semifinale, dar va depinde și de modul în care vor începe turneul, repet”.

ADVERTISEMENT

Ronaldo a impresionat de mic

Marius Niculae a jucat la Sporting între 2001 și 2005, iar timp de un sezon a fost coleg cu Ronaldo: „Era foarte determinat, la fiecare antrenament ne spunea că este cel mai bun.

Are o forță nativă, era foarte puternic. Chiar dacă avea multe calități la vârsta lui, nimeni nu se gândea că va ajunge superstarul de astăzi”.

Ricardo Quaresma, talent irosit

Niculae a vorbit și despre Ricardo Quaresma, considerat de mulți că și-a irosit talentul: „Era un jucător foarte bun, foarte tehnic. Dar nu avea aceeași dorință de a se antrena și de a progresa ca și Ronaldo.

Probabil aici s-a și făcut diferența. Dar Quaresma avea calități extraordinare. Nu aș spune că s-a ratat pentru că a câștigat Euro 2016, dar într-adevăr, putea să aibă o carieră și mai strălucitoare”, a spus Marius Niculae pentru FANATIK

  • 2002 este anul în care Niculae a câștigat campionatul, Cupa și Supercupa Portugaliei cu Sporting Lisabona
  • 36 de ani are Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT