Marius Pieleanu dezvăluie câte voturi ar putea lua Dăncilă şi Iohannis în turul 2. Diferenţa ar fi una mică

Daniel Scripcaru   
în HotNews
22/11/2019, 20:33
Marius Pieleanu dezvăluie câte voturi ar putea lua Dăncilă şi Iohannis în turul 2. Diferenţa ar fi una mică
Câte voturi ar putea lua Dăncilă şi Iohannis în turul 2. Sursa foto: libertatea.ro

Sociologul Marius Pieleanu a vorbit despre șansele celor doi candidați rămași în cursa pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, cu doar câteva zile înainte de turul doi de scrutin. Din datele oferite de sociolog, Klaus Iohannis este favorit, însă Viorica Dăncilă vine puternic din urmă!

Câte voturi ar putea lua Dăncilă şi Iohannis în turul 2 al alegerilor prezidențiale

Candidatul PSD Viorica Dăncilă a obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale 22%, puțin peste două milioane de voturi. Miercuri seară, la Antena 3, Marius Pieleanu a declarat că Viorica Dăncilă ar urma să ia 3,4 milioane de voturi în turul al doilea, deci cu cel puțin 1,4 milioane mai multe voturi față primul tur.

Mai precis, liderul PSD ar urma să primească 90% din voturile electoratului PSD (față de 70%, așa cum a fost în primul tur), 75% din voturile lui Mircea Diaconu (aproape 9%, deci peste 800.000 de voturi) și peste 95% din voturile Ramonei Bruynseels și Alexandru Cumpănașu, care au luat 2,6, respectiv 1,5%.

Diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, din ce în ce mai mică

Candidatul susținut de PNL, Klaus Iohannis, ar urma să primească aproximativ 65% din voturile lui Dan Barna (USR) și un număr semnificativ al voturilor lui Theodor Paleologu, respectiv Kelemen Hunor, deci electoratul PMP și UDMR. Totodată, rezultatul alegerilor va fi influențat de mobilizarea electoratului.

Cu cât prezența va fi mai mare, cu atât mai mult va fi avantajat președintele în exercițiu. Potrivit estimărilor lui Marius Pieleanu, Klaus Iohannis ar putea strânge peste 4 milioane de voturi, deci cu 600.000 peste Dăncilă, însă a recunoscut că cifrele se pot da peste cap oricând.

Așadar, Klaus Iohannis rămâne favorit pentru câștigarea alegerilor, însă cu un avantaj din ce în ce mai mic față de Viorica Dăncilă. Diferența dintre cei doi candidați ar putea fi de doar câteva procente, chiar dacă liberalii au declarat că se așteaptă la o victorie cu un scor de 70-80%! „Totul se joacă”, a punctat Marius Pieleanu.

Închide ×