Fotbal international

Marius Șumudică, neînvins de 8 etape în Turcia! Ce a declarat după victorie

22.11.2020 | 14:19
Marius Sumudica neinvins de 8 etape in Turcia Ce a declarat dupa victorie
ADVERTISEMENT

Gaziantep, formaţia antrenată de Marius Şumudică, a învins cu scorul de 1-0 în deplasarea de la Denizlispor şi a urcat pe locul al patrulea în campionatul Turciei.

UPDATE, 22 noiembrie, ora 14:11/ „Când am ajuns prima dată aici, unii jurnaliști mă criticau. Doar echipa mea joacă cu un sistem 3-5-2 în campionat acum. Cu acest sistem, suntem pe locul 4. Le urez succes celor de la Denizlispor în următoarele meciuri. După ce am câștigat aici sezonul trecut, s-a crezut că am ajutat alte echipe, au apărut astfel de zvonuri, dar după acel meci am bătut celelalte echipe din zona retrogradării atât acasă, cât și în deplasare.

ADVERTISEMENT

Avem două victorii consecutive. Nu le-am dat multe șanse, nu le-am oferit oportunități. Cred că am jucat foarte bine din punct de vedere tactic. Îmi felicit jucătorii, au înțeles ce aștept de la ei și acest lucru s-a reflectat în teren.

Avem o zi să ne bucurăm de victorie. Avem un meci de cupă în fața noastră, o să-mi pregătesc echipa pentru el. Apoi avem o partidă cu Malatyaspor acasă. Să vedem ce se va întâmpla”, a declarat Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Cu Alex Maxim şi Alin Toşca titulari, Gaziantep a ajuns la 8 meciuri fără înfrângere dintr-un total de 9 etape. Cu două victorii şi cinci remize, Marius Şumudică a acumulat 14 puncte, fiind devansat în clasament doar de Fenerbahce, Alanyaspor şi Galatasaray.

În etapa a noua, elevii fostului antrenor al Astrei au trecut cu 1-0 de Denizlispor. La gazde, a apărat Costel Pantilimon, dar nu s-a putut opune golului lui Ozer din minutul 26.

ADVERTISEMENT

Gaziantepul lui Şumudică a urcat pe locul 4

Marius Şumudică, blocat în Turcia cât timp familia lui avea COVID, se află pe banca tehnică de la Gaziantep din iunie 2019. La vremea respectivă, echipa era proaspăt promovată în primul eşalon al fotbalului turcesc.

În primul sezon, 2019-2020, formaţia din apropierea graniţei cu Siria ar fi evitat fără probleme retrogradarea, terminând pe locul 8, cu 46 de puncte din 34 de etape. Acum, Gaziantep înregistrează un progres situându-se pe locul 4 din Superlig.

ADVERTISEMENT

Federaţia din Turcia a luat decizia ca nicio echipă să nu retrogradeze la finalul ediţiei precedente, din cauza pandemiei, iar numărul cluburilor de pe prima scenă a fost mărit de la 18 la 21.

Elevii lui Şumudică au fost la doar două poziţii de locurile de cupe continentale, Galatasaray de pe locul 6 prinzând ultimul bilet spre Europa. 10 puncte au despărţit Gaziantep de formaţia cimbombom.

Maxim şi Toşca, titulari de drept

Pentru Şumudică, Maxim şi Toşca urmează un meci facil pe teren propriu contra celor de la Yeni Malatyaspor. Deşi viitoarea adversară are 11 puncte, numai unul singur a fost câştigat în deplasare, în cele patru partide disputate.

Pentru Gaziantep, Alexandru Maxim a fost titular în toate partidele, reuşind să marcheze de 3 ori, de fiecare dată din lovitură de la 11 metri. Alin Toşca a ratat prima etapă, din cauza unei accidentări. Pentru formaţia lui Şumudică mai evoluează şi Junior Morais, fostul fundaş stânga de la Astra şi FCSB.

ADVERTISEMENT