Fotbal international

Marius Șumudică a intrat în colimatorul conducerii lui Gaziantep. Ce decizie a luat bașkanul

03.10.2020 | 16:52
Marius Sumudica a intrat in colimatorul conducerii lui Gaziantep Ce decizie a luat baskanul
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică se pare că va fi evaluat de conducerea clubului turc, Gaziantep. Tehnicianul român este într-o situație foarte incertă în Turcia, după ultimele rezultate.

Fostul jucător rapidist nu este sigur de postul de antrenor principal la echipa din Super Liga turcă, Gaziantep, presa turcă scriind că acesta ar putea fi demis cât de curând din cauza rezultatele nesatisfăctoare obținute în debutul sezonului.

ADVERTISEMENT

Românul a avut din nou o reacție nervoasă după ultimul meci disputat de echipa, împotriva celor de la Trabzonspor.


UPDATE, 3 octombrie, ora 16:54 / Conducătorii grupării Gaziantep au avut o ședință împreună cu Marius Şumudică pentru a discuta viitorul antrenorului român. La final, başkanul Mehmet Buyukeksi a acordat un interviu pentru site-ul oficial al clubului şi a explicat ce se va întâmpla cu Şumi.

ADVERTISEMENT

”După meciul cu Trabzonspor, am avut o întâlnire cu antrenorul nostru pentru a discuta despre cele patru meciuri disputate până acum și despre partidele viitoare. Scopul acestei întâlniri a fost să discutăm obiectivele pe care ni le-am propus după pauza competițională generată de meciurile echipelor naționale.

În timp ce am vorbit despre primele patru meciuri ale echipei, ne-am exprimat încă o dată așteptările față de antrenorul nostru. În timpul evaluării acestor jocuri, am luat în considerare mai ales cele două meciuri cu puternicii rivali ai noștri, Galatasaray și Trabzonspor. Șumudică, atât în Turcia, cât și în Europa, s-a dovedit a fi un antrenor de succes.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, am avut un succes semnificativ prin clasarea la finalul sezonului pe locul 8. Ne-am exprimat încă o dată obiectivele și așteptările de la Marius Șumudică. În calitate de consiliu de administrație, am transmis antrenorului că ne dorim un succes cel puțin egal cu cel de anul trecut. El a afirmat că vom obține rezultate mai bune cu întăririle făcute și că va continua să lucreze pentru aceste obiective.

Șumudică trăiește cel mai profund fotbalul și cunoaște energia fanilor din fotbalul turc. Atât jucătorii, cât și fanii noștri îl iubesc și au încredere în el. De asemenea, avem un mare respect pentru el. Este un antrenor care trăiește profund fotbalul. Cu această energie și pasiune pentru fotbal, credem că va continua să ducă echipa noastră spre succes”, a declarat patronul lui Gazintep.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, evaluat de turci. Tehnicianul român ar putea fi demis

Presa turcă scrie despre faptul că Șumudică este într-o situație delicată. „Conducerea lui FK Gaziantep se va întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului, care a dansat în stadion după egalul cu Trabzonspor”, susțin jurnaliștii de la cotidinaul turc Fanatik.

Românul a primit cartonaș roșu în timpul meciului, după ce a protestat împotriva deciziilor de arbitraj ale lui Fırat Aydınus.

Gaziantep a primit un penalty în ultimul minut, iar după ce Alexandru Maxim l-a transformat, Marius Șumudică a început să danseze din buric în fața conducerii echipei adverse, Trazbonspor.

Inevitabil, gestul antrenorului a stârnit reacții puternice din partea conducerii adversarilor, imediat după meci.

“Nu cred că trebuie să îl evaluez pe Marius Șumudică. Nu este nimic de spus despre el, el este antrenonul unei echipe de fotbal, nu o personalitate. Problema aceasta trebuie să fie rezolvată de către președintele și conducerea celor de la Gaziantep. Nu este o problemă pe care o voi rezolva eu”, a declarat vice-președintele lui Trabzonspor, Mehmet Yigit Alp pentru Fanatik.

Echipa condusă de Șumudică are un start foarte modest de campionat și se află pe locul 15 după primele patru etape, având doar trei puncte.

Prima etapă a consimțit și prima înfrângere, Gaziantep pierzând în deplasare la Galatasary, scor 3-1. Nici următoarele meciuri nu au adus prima victorie. Au urmat trei egaluri, toate meciurile find decise de un penalty acordat în prelungirile partidei.

În etapa a doua, Karagumruk a egalat-o pe Gaziantep în minutul 90+5 în urma unui penalty transformat de atacantul Mevlut Erdinc.

Meciul următor, Șumudică a fost cel norocos, Alexandru Maxim egalând-o pe Goztepe în deplasare printr-un penalty în minutul 90+1, scor final 2-2. Cu toate acestea, antrenorul a fost extrem de nervos după meci.

Scenariul s-a repetat și ieri seară, Maxim a transformat penalty-ul și a adus un punct în duelul Trazbonspor, încheiat 1-1.

ADVERTISEMENT