Fotbal international

Şumi lămureşte incidentele de la Alanya: “Nu am nasul spart. M-au sunat şi mama, şi nevasta, speriate”

Kayserispor, echipa pregătită de Marius Şumudică, a devenit revelaţia sezonului din Superliga turcă. Victoria obţinută în ultimele secunde la Alanya menţine gruparea din Kayseri în preajma podiumului, la egalitate de puncte cu campioana Beşiktaş şi cu Fenerbahce,
05.12.2017 | 11:05
Sumi lamureste incidentele de la Alanya Nu am nasul spart Mau sunat si mama si nevasta speriate
ADVERTISEMENT

Marius Şumudică devine de la o zi la alta un personaj tot mai important în Superliga din Turcia. Echipa sa, Kayserispor, la care Silviu Lung Junior şi Cristi Săpunaru au devenit elemente cheie, s-a impus, după un final dramatic, pe terenul lui Alanyaspor, cu 2-1, golul victoriei fiind marcat în ultimele secunde ale celor trei minute de prelungiri ale timpului regulamentar. Cu acest rezultat Kayseri, care abia s-a salvat în vară, este la egalitate cu două superputeri, campioana Beşiktaş şi Fenerbahce, 26 puncte, la patru lungimi de liderul Basaksehir.

Însă ceea ce a urmat după meci, la vestiare, nu a mai avut legătură cu fotbalul. S-a produs o încăierare generală, după ce antrenorul cu portarii de la Alanya l-ar fi înjurat pe Şumi, iar translatorul lui Şumudică a ajuns la spital, cu nasul spart. Presa turcă a scris că la fel a păţit şi antrenorul român, dar Şumi a explicat pe large ce s-a petrecut pentru o televiziune de sport din România.

ADVERTISEMENT

Marius Şumudică, acuzat că a provocat totul

“M-a sunat şi mama, a văzut pe la televizor că aş fi fost lovit, nevasta-mea s-a speriat şi ea. M-a sunat să mă întrebe, ce-ai făcut, ţi-au spart ăia nasul? Nu a fost chiar aşa nebunie cum s-a scris. După meci, noi am rămas pe teren să ne bucurăm. Imediat după joc am vorbit cu antrenorul lor, cu Safet Susic ne-am felicitat reciproc. Şi a venit unul dintre secunzii de la Alanyaspor şi m-a înjurat. Mă rog… M-am bucurat cu jucătorii, cu staff-ul. Nici n-am avut suporteri la meciul ăsta de teama unor incidente, iar apoi ne-am îndreptat spre cabine. Acolo ne-a aşteptat colegul nervos şi ne-am ciondănit iar. Eu am dat să plec şi a încercat să mă lovească. Ma degrabă cred că a vrut să mă împingă şi m-a zgâriat în zona ochiului, lângă nas.

În spatele meu venise şi Săpunaru, apoi ceilalţi. Au venit şi cei de la Alanyaspor, normal, şi a ieşit aşa, un meleu. În care unul dintre translatorii de la noi a primit un pumn în faţă, nici nu ştie de unde a venit lovitura. El are nasul spart, da. A intervenit poliţia şi s-au liniştit lucrurile. Când a venit patronul nostru la vestiar m-a găsit cu gheaţă la faţă şi îmi curgea sânge de la zgârietură, d-aia o fi spus că am nasul spart. Până la urmă i-am şi înţeles pe cei de acolo, erau foarte supăraţi, nervoşi, au o situaţie grea în clasament, se întâmplă. N-am niciun resentiment …”
Însă preşedintele învinşilor, Ahmet Pasaoglu, vine cu o altă variantă, conform căreia antrenorul român ar fi provocat incidentele: “Şumudică joacă teatru şi a provocat agresivitatea pe teren. Antrenorul nostru cu portarii a vrut să-l întrebe de ce ne injură, dar nu a apucat pentru că a fost atacat de jucătorii şi antrenorii lui Kayseri. El trebuie să îşi ceara scuze, noi am jucat bine aici şi meritam un punct. Nici măcar nu ştiu ce să zic atunci când văd imaginile”