Fotbal international

Marius Șumudică a răbufnit după Beșiktaș – Gaziantep 3-0: „VAR distruge fotbalul! Nu se mai poate așa!”

08.02.2020 | 19:50
Marius Sumudica a rabufnit dupa Besiktas  Gaziantep 30 VAR distruge fotbalul Nu se mai poate asa
ADVERTISEMENT

Beșiktaș a învins-o pe Gaziantep fără drept de apel, scor 3-0, prilej pentru Marius Șumudică să protesteze vehement împotriva sistemului VAR. Motivul supărării lui Șumudică? Beșiktaș a deschis scorul dintr-un penalty inexistent, dictat de arbitru după ce a apelat la proba video.

Beșiktaș a învins-o fără drept de apel pe Gaziantep

Victoria celor de la Beșiktaș a fost extrem de clară: 3-0 prin golurile reușite de Yilmaz (’52), Boateng (’70) și Lens (’90+4). Mai mult, „vulturii” au avut patru goluri anulate pentru ofsaid!

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, Marius Șumudică a protestat vehement după ce gazdele au deschis scorul dintr-un penalty extrem de controversat, dictat de arbitru după ce a apelat la sistemul VAR.

Până în acel moment, Gaziantep rezista eroic pe baricade și fanii oaspeților aveau motive să spere cel puțin la o remiză.

ADVERTISEMENT

Penalty-ul controversat care l-a determinat pe Șumudică să conteste sistemul VAR

Echipa lui Sergen Yalcin, Beșiktaș, a beneficiat în minutul 52 de un penalty controversat. Arbitrul a dictat henț în careu la Guray Vural, însă reluările video au demonstrat că mijlocașul lui Gaziantep avea mâna lipită de corp și nicio intenție de a influența faza.

Mai mult, după ce a consultat celebrul VAR, arbitrul Alper Ulusoy a menținut decizia de a acorda penalty pentru gazde. În acel moment s-a terminat totul pentru Gaziantep.

ADVERTISEMENT

Verdictul lui Șumudică: „VAR distruge fotbalul!”

Reacția lui Marius Șumudică de la finalul partidei a fost extrem de vehementă. Românul a contestat în termeni duri sistemul VAR și arbitrajul. „Am un gust amar. Am jucat bine, ne-am creat ocazii. A fost o execuție în direct! O execuție! Am o imagine clară acum. VAR distruge fotbalul! VAR ne-a făcut rău cu Fener, din cauza VAR am pierdut cu genclerbirligi. Acum, la fel! E penalty când duci mâna într-o poziție nefirească. Jucătorul meu avea mâna lipită, de ce să dai penalty? Gaziantep deranjează pe cineva?”, a răbufnit Șumudică.

Concluzia trasă de antrenor după meciul cu Beșiktaș nu mai lasă loc de interpretări: „Nu se mai poate continua astfel, trebuie să oprim totul. Muncim degeaba, pentru nimic”.

ADVERTISEMENT

După meciul de astăzi, Beșiktaș a acumulat 36 de puncte și ocupă locul 7 în clasament. Echipa lui Șumudică rămâne pe 9, cu 27 de puncte.

  • 73.4 milioane de euro valorează lotul lui Beșiktaș Istanbul
  • 23.7 milioane de euro valorează lotul lui Gaziantep FK
ADVERTISEMENT