Sport

Marius Şumudică a reacţionat la ipoteza venirii ca antrenor la Rapid: ”Va lua cele mai bune decizii”

Marius Șumudică este liber de contract după ce a fost dat afară de CFR Cluj, iar un fost component al ”Generației de aur” l-a propus la Rapid, după ce giuleștenii nu au mai învins pe nimeni de trei etape.
18.09.2021 | 16:57
Marius Sumudica a reactionat la ipoteza venirii ca antrenor la Rapid Va lua cele mai bune decizii
ADVERTISEMENT

Propus antrenor la echipa lui de suflet, Marius Șumudică a reacționat imediat. Tehnicianul și-a reiterat dragostea pentru gruparea al cărei tricou l-a îmbrăcat de aproape 100 de ori numai în Liga 1.

După două eșecuri, ambele pe teren propriu și o remiză în deplasare, fotbaliștii Rapidului au fost readuși cu picioarele pe pământ. S-a speculat chiar numirea unui nou antrenor, iar numele lui Marius Șumudică a fost unul dintre cele pomenite.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: ”Sunt alături de Rapid, așa cum am fost întotdeauna”

Marius Șumudică a câștigat cu Rapid singurul său titlu de campion ca jucător, în sezonul 1998/1999. A fost de altfel, cel mai bun campionat al fostului atacant care a marca de 17 ori în 31 de jocuri.

Șumudică a și antrenat echipa din Giulești, în două mandate. În 2004/2005 a fost secund, apoi principal după care a revenit sub Podul Grant în sezonul 2010/2011.

ADVERTISEMENT

Al doilea mandat a fost unul scurt, iar tehnicianul de 50 de ani a recunoscut cu orice ocazie că va reveni la un moment dat la Rapid. Fostul atacant al echipei naționale, Gabi Balint, a lansat ideea că foarte curând ar fi posibilă numirea unui nou antrenor la Rapid, iar acesta ar fi chiar Marius Șumudică.

”Nu se pune problema să merg la Rapid în viitorul apropiat, pentru simplul motiv că am nişte discuţii avansate în străinătate, care sper să se concretizeze curând. 

ADVERTISEMENT

Sunt alături de Rapid, așa cum am fost întotdeauna, dar ca suporter. Îi ţin pumnii lui Miţă (Mihai osif, actualul antrenor a Rapidului – n.r.). Cred şi sper că va lua cele mai bune decizii, şi echipa se va redresa.

Mai sper şi ca lumea să înţeleagă că în viaţa unei echipe se întâmplă şi astfel de sincope. Spun asta pentru că am văzut atât de multe reacţii negative de parcă abia aşteptau paşii ăstia greşiţi ai Rapidului”, a spus Șumudică la Digisport.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a fost pe lista posibililor selecționeri ai Turciei

Divinizat în Turcia unde le-a antrenat pe Kayserispor, Gaziantepspor și Rizespor, Marius Șumudică a fost inclus pe lista cu potențialii înlocuitori ai lui Senol Gunes, pe banca echipei naționale a Turciei.

Chiar dacă în ultimul lui mandat pe banca unei echipei din Superlig, la Rizespor, nu a fost unul fericit, antrenorul român i-a cucerit pe fanaticii suporteri turci cu rezultatele pe care le-a obținut cu Kayseri, dar mai ales pe banca celor de la Gaziantep.

Ca antrenor Marius Șumudică a produs o mare surpriză în campionatul României, la capătul sezonului 2015/2016 când a cucerit titlul de capion și mai apoi Supercupa.

Între 2017 și 2021 tenicianul a pregătit doar echipe din străinătae. La începutul campionatului în curs, Șumudică a fost numit antrenor al campioanei CFR Cluj de unde a fost dat afară după ratarea calificării în grupele Europa League, deși în Liga 1 feroviarii aveau maximum de puncte.

ADVERTISEMENT