Fotbal international

Turcii au anunțat când va debuta Marius Șumudică pe banca lui Rizespor

23.01.2021 | 18:54
Turcii au anuntat cand va debuta Marius Sumudica pe banca lui Rizespor
ADVERTISEMENT

Marius Şumudică nu a stat prea mult pe bară după ce s-a despărţit de Gaziantep. Antrenorul de 49 de ani a semnat cu Rizespor şi va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradarea în liga a doua din Turcia.

După ce acum câteva zile a fost demis de Gaziantep, după ce a avut un conflict cu preşedintele echipei, Marius Şumudică se întoarce în prima ligă din Turcia.

ADVERTISEMENT

Marius Şumudică a anunţat că a semnat un contract cu Rizespor şi se pregăteşte de debutul pe banca noii echipei. Tehnicianul de 49 de ani şi-a dat acordul pentru un contract pe un an şi jumătate.

Șumudică va debuta la Rizespor contra lui Fenerbahce

UPDATE 23 ianuarie, ora 18:54 / Marius Șumudică va sta în premieră pe banca lui Rizespor la meciul din etapa viitoare împotriva lui Fenerbahce, care se va juca pe 30 ianuarie, de la ora 18:00, anunțul fiind făcut chiar de presedintele Hasan Kartal.

ADVERTISEMENT

„Sumudică va conduce echipa la meciul cu Fenerbahce”, a declarat Hasan Kartal, conform Sporbord.


Marius Șumudică nu a mai plecat la Rizespor de teama coronavirusului

UPDATE 22 ianuarie, ora 16:33 / Marius Șumudică trebuia să plece vineri în Turcia pentru a-și începe treaba la Rizespor, noua sa echipă după despărțirea de Gaziantep, însă a renunțat la deplasare în ultimul moment. Tehnicianul român a luat această decizie după ce la Rizespor a fost depistat un focar de coronavirus, 9 jucători și mai multe persoane din staff ieșind pozitiv la testele efectuate în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, după ce s-a sfătuit și cu șefii clubului, Șumudică va pleca spre Turcia luni. Până atunci, va pregăti meciul de campionat cu Basaksehir din această etapă prin intermediul platformei Zoom.


Știre inițială 19 ianuarie, ora 15:37

Marius Şumudică, noul antrenor al lui Rizespor

“S-a schimbat echipa, locul în clasament şi obiectivul. Îmi plac provocările. Anul ăsta nu pot să termin peste Gaziantep, dar la anul terminăm în primele 10. Primul lucru e să salvez echipa”, a declarat Marius Şumudică la emisiunea “Liga Digi Sport”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român susține că misiunea sa la noua echipă va fi una dificilă, mai ales că în formația turcă există probleme cu noul coronavirus, însă are încredere că va reuși să salveze echipa de la retrogradare:

“O misiune, grea, mai ales că sunt şi cinci jucători care au făcut COVID-19. Nu va fi deloc uşor, dar am luat decizia să mă duc pentru că îmi plac provocările. Merg să muncesc, o fac cu drag pentru că îmi place fotbalul, chiar dacă pare o aventură.

Îmi doresc să reuşesc, am mare încredere că ne vom salva de la retrogradare, iar anul viitor se vom lupa pentru a fi între primele 10 echipe din campionatul Turciei”, a spus Marius Șumudică.

“Șumi, reunire cu un fost elev de la Astra Giurgiu

În următoarea etapă din Turcia, Marius Șumudică va primi vizita celor de la Gaziantep, echipă care l-a dat afară în urmă cu două săptămâni și pe care a reușit să o ducă până pe primul loc la un moment dat.

La Rizespor, Marius Șumudică se va reîntâlni cu Fernando Boldrin, fostul mijlocaș al celor de la Astra Giurgiu, Concordia și FCSB. Un alt nume important al celor de la Rizespor este Loic Remy, fost internațional francez.

ADVERTISEMENT