Sport

Marius Șumudică revine pe micile ecrane! Noul analist TV a dat greș cu predicția la derby-ului Rapid – Dinamo

Marius Șumudică (51 de ani) se întoarce, dar nu pe banca tehnică. În ziua derby-ului Rapid - Dinamo, antrenorul a acceptat să devină analist al unei televiziuni de sport.
13.03.2022 | 21:31
Marius Sumudica revine pe micile ecrane Noul analist TV a dat gres cu predictia la derbyului Rapid  Dinamo
Marius Sumudica se bucura dupa meciul de fotbal dintre FC Arges si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, sambata 21 august 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
13-03-2022
19:31

Marius Șumudică se aștepta la un meci închis între Rapid și Dinamo

Rapid și Dinamo l-au contrazis pe Marius Șumudică încă din prima repriză a derby-ului de la Mioveni, acolo unde s-au înscris patru goluri în primele 45 de minute. Noul analist de la Digi Sport a prefațat partida și a anticipat un joc cu puține reușite.

„Cred că Dinamo are de suferit la fundașii centrali. E lipsă de experiență acolo. Dar nici Rapid nu cred că va pune multe probleme, Bălan nu e în formă. Mă aștept la un meci închis. Există posibilitatea ca domnul Uhrin să joace cu trei fundași centrali și sistemul să se transforme într-un 5-4-1, cu Cătălin Carp mai retras.

Cred că se vor marca goluri puține. Atenție, Rapid nu câștigă de foarte mult timp împotriva lui Dinamo. În ultimele 13 meciuri, Rapid n-a câștigat niciodată!

Rapid a suferit și cu Clinceni, a marcat destul de greu. Încă se vede că e o schimbare de antrenor și altă filosofie de joc. Mutu e un tip căruia îi place să plece cu construcția de jos, de la portar. Există posibilitatea ca, dacă va face un presing avansat, Dinamo să-i pună probleme Rapidului. Să vedem ce a pregătit Uhrin”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport

Șumudică s-a înșelat astfel și în privința lui Adrian Bălan, care a reușit totuși să marcheze în poarta lui Dinamo, după o gravă eroare a portarului Cristiano Figueiredo.

La pauză, Marius Șumudică a recunoscut că a dat greș și că nu se aștepta ca cele două echipe să înscrie pe bandă rulantă.

„Am căzut în capcană, am crezut că vor fi goluri puțini. N-am nimerit-o, nu am crezut că se vor marca goluri atât de ușor, nu mă așteptam”, a spus Șumudică.

Marius Șumudică nu se va plictisi până la finalul sezonului 2021-2022. Antrenorul în vârstă de 51 de ani a acceptat propunerea de a analiza la televizor meciurile din Casa Pariurilor Liga 1. Liber din 7 februarie, după despărțirea de Yeni Malatyaspor, Șumudică a semnat un contract cu Digi Sport și va „debuta” la derby-ul Rapid- Dinamo.

Marius Șumudică revine în studioul TV! Antrenorul va analiza derby-ul Rapid – Dinamo

Pentru fotbal și pentru suporteri. Din respect și din pasiune.

Am acceptat provocarea de a deveni analist Digi Sport. Ne vom întâlni săptămânal pentru a comenta cele mai importante jocuri ale campionatului.

ADVERTISEMENT

Va aștept disearp la Rapid – Dinamo. Și vp invit să-mi lăsați comentarii și sugestii aici, pe Instagram, dar si pe contul de Twitter.

Să facem spectacol împreună!”, a scris Marius Șumudică, pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Marius Sumudica (@coachsumudica)

Marius Șumudică, subiect închis la o echipă importantă din România

Șumudică va rivaliza astfel cu Mihai Stoica, managerul general al FCSB-ului fiind, de o bună bucată de timp, analistul televiziunii Telekom Sport. În vară, cei doi au fost la un pas să fie colegi.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a fost ofertat de Gigi Becali să îi preia pe roș-albaștrii, dar negocierile au picat in extremis. Deși, recent, Marius Șumudică a declarat că regretă decizia de la începutul sezonului, MM Stoica nu crede că acesta va mai avea vreodată șansa să o pregătească pe vicecampioana României.

„Am văzut posibilă colaborarea cu Șumudică, nu m-am opus. Eu i-am spus lui Gigi din prima că nu va veni și am avut o discuție aprinsă cu el pe tema asta. Contractul era deja semnat și după el știe mai bine ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Nu cred că se mai pune problema ca în viitor să aibă o ofertă de la noi. De fapt, mai mult ca sigur nu se va mai pune problema să vină la noi în viitor. Eu eram convins că nu vine, de-asta nu am anunțat pe nimeni din staff”, a declarat Mihai Stoica, la Telekom Sport.