Sport

Marius Șumudică are oferte din Arabia Saudită. Tehnicianul confirmă Fanatik. Update exclusiv

După ce a refuzat să meargă la FCSB, Marius Șumudică are pe masă mai multe oferte din Arabia Saudită și așteaptă încheierea sezonului.
31.05.2021 | 16:39
Marius Sumudica are oferte din Arabia Saudita Tehnicianul confirma Fanatik Update exclusiv
ADVERTISEMENT
31-05-2021
13:40

Marius Șumudică, aproape de a semna cu o echipă din Arabia Saudită

Antrenorul Marius Șumudică a declarat că se află în negocieri avansate cu o echipă din Arabia Saudită, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate în urmă cu o zi.

”Cu siguranță în maxim o lună revin, când încep pregătirile. N-am niciun regret că nu am mers la FCSB, nici 1%. Dacă aveam regret nu renunțam. Asta a fost decizia mea la acel moment, nu am făcut niciun pas înapoi.

Nu sunt în țară acum. Există posibilitatea să încheiem un contract în această seară, mai sunt lucruri minore de pus la punct. Nu îmi doresc să rămân în România în momentul ăsta. Îmi doream o echipă care îmi dă șansa să mă bat de trofee. Nu spun în ce țară sunt, am devenit mai circumspect.

Nu am vorbit cu nimeni din țară în afară de FCSB. Îmi doresc să mă simt antrenor, pentru că unde am fost în ultimul timp nu îți lipsește nimic, tu trebuie doar să antrenezi echipa.

Nu mă gândesc doar la partea financiară, care este mult peste România. În orice oraș din Turcia mă duc sunt oprit pe stradă pentru o fotografie sau un autograf. Nu e Turcia acum, e Arabia Saudită”, a spus Șumudică la emisiunea Liga Digisport.

Deși inițial a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus să lucreze cu Gigi Becali, în cele din urmă tehnicianul l-a anunțat pe patronul FCSB că nu mai semnează.

”Șumi” a explicat că decizia a fost luată după ce s-a consultat cu staff-ul său, dar finanțatortul ”roș-albaștrilor” a dezvăluit că totul a picat deoarece nu a fost de acord să-i dea afară pe preparatorul fizic Thomas Neubert și nici pe Marius Popa, antrenorul cu portarii.

ADVERTISEMENT

Oferte interesante din Arabia Saudită pentru Marius Șumudică

Aflat fără contract de la începutul lunii martie, când s-a despărțit de Caykur Rizespor, Marius Șumudică este în continuare căutat, iar FANATIK a aflat că tehnicianul este ofertat de mai multe cluburi din Arabia Saudită.

Deși este dornic să se reapuce de muncă, tehnicianul nu s-a grăbit să ia o decizie în privința viitorului său și așteaptă să se încheie sezonul acolo (n.r. – ultima etapă va avea loc duminică seară) și abia apoi va lua o decizie.

ADVERTISEMENT

Șumudică vrea să vadă ce formații vor evolua în Liga Campionilor Asiei, ce echipe vor reuși să se salveze de la retrogradare și nu în ultimul rând să mai aibă câteva discuții cu oficialii din zonă pentru a vedea mai clar proiectele lor.

Al Ittihad, cu ochii pe Șumudică și Contra

Din informațiile FANATIK, cea mai importantă formație care îl are pe listă pe Marius Șumudică este Al Ittihad, aflată pe locul 3, care duce în preliminariile Ligii Campionilor, dar care poate urca o poziție după etapa de astăzi și astfel să joace direct în grupe.

ADVERTISEMENT

Deja nemulțumiți de faptul că echipa nu a câștigat nici în acest an titlul, șeicii sunt pregătiți să nu-i prelungească înțelegerea ce expiră în această vară tehnicianului brazilian Fabio Carille, dacă acesta nu va încheia sezonul măcar pe locul 2.

Însă, și așa, Șumudică nu este singura soluție a conducătorilor de la Al Ittihad. Pe lista scurtă de antrenori a oficialilor saudiți se mai află și fostul selecționer al naționalei României, Cosmin Contra, dar o decizie se va lua abia în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Șumudică ar fi al patrulea antrenor român la Al Ittihad

Al Ittihad este unul dintre cele mai galonate cluburi din Arabia Saudită câștigând de opt ori titlul, de nouă ori Cupa Regelui, de opt ori Cupa Prințului și de două oră LIga Campionilor Asiei.

Formația din Jeddah a fost pregătită de trei antrenori români: Anghel Iordănescu (2005-2006), Victor Pițurcă (2 mandate între 2014 și 2016) și Ladislau Boloni (2015). În sezonul 2015-2016 la echipa saudită a jucat Lucian Sânmărtean, care a marcat șase goluir în 31 de partide.

În acest moment, lotul celor de la Al Ittihad este cotat la puțin peste 30 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător este atacantul brazilian Romarinho (6 milioane de euro), urmat de extrema stângă din Insuelel Capului Verde, Garry Rodrigues (5,5 milioane de euro) și fundașul central egiptean Ahmed Hegazy (4,8 milioane de euro).

ADVERTISEMENT