Sport

Marius Șumudică dă de pământ cu politica de transferuri a Rapidului: „Oaidă nu-mi place, Edjouma nu-mi place. Trebuie 6 titulari!”

Marius Șumudică a dat de pământ cu politica de transferuri de la Rapid, spunând că nu este deloc impresionat de Răzvan Oaidă.
08.06.2023 | 22:50
Marius Sumudica da de pamant cu politica de transferuri a Rapidului Oaida numi place Edjouma numi place Trebuie 6 titulari
Marius Șumudică dă de pământ cu politica de transferuri a Rapidului. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
13-06-2023
16:09

Marius Șumudică, dur cu transferurile realizate de Rapid

Iulian Cristea este cea mai recentă achiziție a celor de la Rapid. Transferul fostului fotbalist de la FCSB în Giulești a fost dezvăluit în exclusivitate de FANATIK. Totuși, Marius Șumudică nu este impresionat. Antrenorul lui Al-Raed consideră că Rapid are nevoie de șase jucători titulari pentru a se bate la titlu.

De asemenea, Marius Șumudică este de părere că Iulian Cristea nu poate excela în tricoul „alb-vișiniilor”. „Pentru mine nu sunt transferuri de titlu, mă așteptam la mult mai mult, la jucători care au jucat în Europa.

Rapidul are nevoie de cel puțin șase jucători titulari, dacă vrea să ia campionatul, cel puțin șase-șapte jucători, iar cei despre care consideră ei că pot face față, să fie o bancă foarte bună, pentru că ai nevoie de o bancă foarte bună și de jucători foarte buni la antrenament, care să ridice calitate antrenamentului, să îi facă pe primii 11 să fie ok și să existe concurență.

Pentru mine, Cristea e un jucător util pentru campionatul nostru, dar nu excelează. E un jucător care, pentru mine, e mai mult număr 6 decât fundaș central, e provenit din mijlocaș central. Nu știu ce îl vor folosi. Am văzut meciuri în care Rapid a jucat cu trei mijlocași centrali defensivi, gen Kait, Emmers sau Albu. Nu cred că acolo avea nevoie.

Dacă l-au luat să îl folosească fundaș central, și acolo e o improvizație. Pentru mine, Cristea nu e fundaș central clasic. Îți trebuie un fundaș central cu viteză lângă Săpunaru. Din România, nu, dar cunosc foarte mulți în străinătate care s-ar fi pliat pentru Rapid și care ar fi venit”, a declarat Marius Șumudică, la TV Digi Sport.

Pe lângă Răzvan Oaidă, care nu l-a impresionat deloc pe antrenorul lui Al Raed, „Șumi” nu este impresionat nici de Malcom Edjouma, fotbalist intrat în atenția giuleștenilor, așa cum a dezvăluit în exclusivitate FANATIK.

Marius Șumudică dă de pământ cu politica de transferuri a Rapidului

Marius Șumudică a dat de pământ cu politica de transferuri a Rapidului, spunând că nu este deloc impresionat de Răzvan Oaidă și că există mulți jucători care evoluează în Turcia și care vor rămâne liberi de contract, accesibili pentru echipele din România.

ADVERTISEMENT

„Oaidă nu-mi place, Edjouma nu-mi place. Eu nu înțeleg, în momentul în care tu dai bani pe un transfer în țară, există jucători liberi în străinătate, care ar juca într-un picior în România și cer doar 500.000 de euro.

Sunt mulți jucători în Turcia, care vor fi liber de contract, nu mai vost să stea acolo din cauza cutremurului. Rapid trebuie să aducă cel puțin șase titulari”, a spus Marius Șumudică, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„De ce să-l iei pe Braun, care e rezerva lui Manea?”

Marius Șumudică a analizat și venirile lui Cristopher Braun și Yuri Matias la Rapid, fiind de părere că Braun nu trebuia luat: „Nu înțeleg cum să-l iei pe Braun, care e rezerva lui Manea.

Dai bani pe o rezervă? Nu înțeleg. Îmi place Yuri, e lent, dar știe jocul, e bun. Nu înțeleg cum îi dă drumul CFR-ul. Yuri va fi un câștig, n-ai ce să iei mai bun din România pe poziția de fundaș central”.

ADVERTISEMENT

„Djokovic are o ofertă bună în Dubai, mult superioară financiar față de ce oferă FCSB, cam de 3 ori mai mare, în Turcia cam de 2 ori mai mare și mai are o ofertă din România, care e superioară celei de la FCSB.

Nu fac licitație, nu-i problema mea. Am o relație specială cu el și din respect pentru el și pentru impresarul lui nu e problema mea.

ADVERTISEMENT

E un jucător superprofesionist, nu a lipsit la niciun antrenament, e mereu primul la antrenament. Îl respect și pentru ceea ce a făcut anul ăsta, mi-a arătat că poți ajunge să faci performanță”, a mai spus Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT