Sport

Marius Șumudică nu îl iartă pe Dan Petrescu: „CFR juca mai bine cu mine, lumea venea la stadion!”

Marius Șumudică nu îl iartă pe Dan Petrescu și consideră că CFR Cluj avea evoluții mai bune în perioada în care o pregătea pe campioana României.
23.02.2022 | 20:00
Marius Sumudica nu il iarta pe Dan Petrescu CFR juca mai bine cu mine lumea venea la stadion
ADVERTISEMENT

Antrenorul a recunoscut că sezonul actual a fost cel mai slab din cariera lui, referindu-se la perioada petrecută la Rizespor și Malatyaspor, nu și cea de la CFR Cluj.

Marius Șumudică este de părere că în timpul în care a antrenat CFR-ul, echipa evolua spectaculos, chiar dacă primea mai multe goluri, însă stilul de joc era pe placul suporterilor.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică nu îl iartă pe Dan Petrescu

Marius Șumudică nu îl iartă pe Dan Petrescu, după ce „Bursucul” a declarat la revenirea pe banca tehnică a CFR-ului că echipa era nepregătită și că transferurile fostului antrenor nu au fost bune:

„Din 2014, eu nu am avut sezoane proaste, toate au mers în sus. Anul acesta a fost cel mai prost an al meu profesional, cu două experiențe neplăcute, mă refer la Rizespor și Malatyaspor.

ADVERTISEMENT

Am avut și ghinion cu îmbolnăvirile la Rizespor. A venit apoi experiența de la CFR Cluj, unde cred că a fost o experiență reușită, dacă mă refer la campionatul intern, cu șapte meciuri consecutive cu victorii, eu pun și meciul cu Steaua, pregătit în garaj”.

„Pe plan extern am întâlnit două echipe puternice, mă refer la Young Boys Berna și Steaua Roșie Belgrad.

ADVERTISEMENT

Echipa a mers în Conference League, unde consideră că CFR a avut o grupă accesibilă și că putea să se califice. Nu vreau să se speculeze și să se scoată din context, oricum se va face asta…

Nu știu pe ce loc e Jablonec sau Randers și mai era AZ Alkmaar, care chiar dacă își vânduse jucătorii, are o academie bună și e peste CFR, dar restul adversarelor nu”, a mai spus Marius Șumudică, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Echipa juca mai bine cu mine!”

„Cu siguranță creșteam, eu simțeam că vom câștiga campionatul ușor, aveam statisticile de partea mea. E adevărat că primeam mai multe goluri, ceea ce nu se întâmpla cu Petrescu. Dar lumea venea la stadion, ne aplauda.

După care a venit Petrescu, pe care îl respect, dar care m-a deranjat când a spus că echipa a fost nepregătită și că transferurile nu au fost bine făcute.

Cu acea echipă nepregătită și cu jucătorii transferați de mine, CFR a ajuns la o distanță mare de FCSB”, a continuat Marius Șumudică.

„După, Dan Petrescu și-a adus jucătorii de care a avut nevoie, s-au cheltuit bani și a făcut pregătirea cum a vrut. Iată că au apărut și sincope, cu patru remize la rând. Eu cred că echipa juca mai bine cu mine.

Eu cred că CFR va câștiga campionatul, mai ales după ultimele probleme de la FCSB. Depinde și ce se întâmplă în play-off.

Dacă e să te uiți la lot, CFR e o echipă mai echilibrată, în schimb FCSB ține de entuziasm și de forma pe care o prinde. FCSB încă nu e atât de matură încât să recupereze distanța asta de puncte, care rămâne mare”, a mai spus tehnicianul.

ADVERTISEMENT