Sport

Marius Șumudică, dat de gol! Cu cine s-a consultat înainte să refuze oferta FCSB-ului: „Stau în cumpănă”

Marius Șumudică a fost la un pas să devină noul antrenor al FCSB-ului. Omul cu care s-a consultat înainte să refuze oferta lui Gigi Becali îl dă de gol pe fostul jucător al Rapidului.
21.05.2021 | 17:46
Marius Sumudica dat de gol Cu cine sa consultat inainte sa refuze oferta FCSBului Stau in cumpana
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a refuzat până la urmă să preia postul de antrenor principal al FCSB-ului după plecarea lui Toni Petrea, oferta făcută de Gigi Becali l-a pus pe gânduri pe Marius Șumudică. O spune chiar omul cu care s-a consultat înainte să dea răspunsul final.

M-a sunat şi mi-a cerut părerea dacă să se ducă sau nu. Părerea mea este că a greşit cumplit. Nu ştiu de ce, ori de frică, ori că are pe bani mulţi să se ducă în altă parte, susține Dumitru Dragomir, exprimându-și, totodată, convingerea că nicio altă echipă din Liga 1 nu va reuși să-și asigure serviciile tehnicianului de 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Între timp, patronul roș-albaștrilor s-a reorientat și forțează aducerea lui Marius Croitoru de la FC Botoșani. Dacă nici această pistă nu se concretizează, pe listă rămân Andrei Prepeliță, Ilie Poenaru și Eugen Neagoe.

Marius Șumudică s-a consultat cu Dumitru Dragomir înainte să refuze oferta FCSB-ului

M-a sunat şi mi-a cerut părerea dacă să se ducă sau nu. Şi i-am spus: ”Bă, baiatule, nu te mai întâlneşti cu oportunitatea asta, du-te indiferent ce se întâmplă, pentru că te duci la un lot bun, în care iei campionatul şi vei fi unul dintre antrenorii care rămân în istorie în ţara noastră”.

ADVERTISEMENT

”Nea Mitică, cred că mă duc!” Şi s-a întâmplat după ceva, m-a sunat şi mi-a spus ”Stau în cumpănă, nea Mitică!”. Mi-am dat seama că nu s-au înţeles. Părerea mea este că a greşit cumplit Şumudică.

Nu ştiu de ce, ori de frică, ori că are pe bani mulţi să se ducă în altă parte. Dar convingerea mea este că a greşit”, a declarat Dumitru Dragomir la Look Sport.

ADVERTISEMENT

De ce au eșuat tratativele cu Gigi Becali: „El e un tip orgolios”

Totodată, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a dezvăluit motivele pentru care Marius Șumudică a decis să nu semneze contractul cu FCSB. Totul pare să fi pornit de la refuzul antrenorului de a lucra cu actualul staff tehnic al roș-albaștrilor, din care face parte și preparatorul fizic Thomas Neubert.

El avea staff-ul lui, mi-a spus şi mie. Şi el e un tip orgolios, l-a deranjat că Gigi a spus de datoria de 10.000 de euro. La cât e ăsta (n.r. Gigi Becali) de orgolios şi dacă îl vede murind de foame nu îi mai dă postul. Șumudică nu se duce sigur în România”, a conchis Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Ce antrenor își dorește Gigi Becali. Și-a schimbat strategia după refuzul lui Dică

Refuzat și de Nicolae Dică, Gigi Becali caută un antrenor român, ortodox și fără pretenții salariale exagerate. În momentul de față, principala țintă pare să fie Marius Croitoru, dar pe listă și-au făcut loc și nume precum Andrei Prepeliță, Ilie Poenaru sau Eugen Neagoe.

Eu vorbesc cu 2-3 antrenori, apoi aleg. Cu siguranță va fi un antrenor român. Străin niciodată nu veți mai vedea. Ce e aia? Antrenor român, ortodox. De ce să aduc altă religie?

Nu știu dacă aduc cu experiență. Ăștia sunt prea scumpi. Am stat și m-am gândit. E bun Șumudică, dar costa 500.000 de euro cu tot staff-ul. Sunt bani mulți. Dacă nu te califici în Europa, ce faci?

Poate să zică lumea orice. O să vorbesc, poate, și cu Ilie Poenaru. Și cu Prepeliță, dar și cu Marius Croitoru, să vedem cum vede fotbalul. Cu toate că a zis el niciodată în viața lui… A zis și el săracul, era supărat de ceva.

Mie îmi place fotbalul de posesie, tiki-taka. Are el nebunia lui, vorbește, dar nu o face din aiureală. A arătat pe teren. A făcut tot felul de peticeli și a jucat fotbal”, a explicat finanțatorul roș-albaștrilor.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,00 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT