Fotbal intern

Marius Șumudică, decizie surpriză! Când poate ajunge la FCSB și ce planuri are în acest moment. EXCLUSIV

09.06.2019 | 22:48
Marius Sumudica decizie surpriza Cand poate ajunge la FCSB si ce planuri are in acest moment EXCLUSIV

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab în această vară și este în acest moment liber de contract. Românul nu duce lipsă de oferte. Gigi Becali l-ar fi vrut la FCSB însă a ezitat să îl numească din cauza nemulțumirii fanilor. Presa din Turcia scrie despre negocierile dintre “Șumi” și Malatyaspor, o echipă de Europa League, dar și despre interesul celor de la Gaziantepspor. Dar antrenorul are alte planuri.

Marius Șumudică, decizie surpriză! Vrea să își ia 6 luni de pauză

FANATIK

a aflat că Marius Șumudică vrea să își ia 6 luni de pauză. Iar, românul are mai multe motive ca să ia această decizie. Deocamdată, Șumudică nu a primit o ofertă atât de bună din punct de vedere financiar încât să se implice într-un nou proiect. În plus, antrenorul a stat destul de puțin acasă lângă familie în ultima vreme. Pe lângă munca prestată în străinătate, Șumudică a lucrat non-stop în ultimii 16 ani și simte că are nevoie măcar de câteva luni de pauză.

Chiar dacă între Marius Șumudică și FCSB există o rivalitate, evidențiată de fanii roș-albaștrii în ultima vreme când cele două părți au discutat despre o colaborare, pentru “Șumi”, FCSB-ul este în continuare o echipă interesantă. Relația foarte bună pe care o are cu Gigi Becali și expunerea de care se bucură echipa ar putea reprezenta un argumente destul de puternice pentru a lua în calcul pe viitor o eventuală ofertă de la Gigi Becali.

“Șumi” a recunoscut că este tentat de FCSB și a oferit și argumente pentru care ar prelua echipa: “Eu am o relaţie specială cu Gigi Becali. Eu mi-aş dori pentru toată suflarea rapidistă ca acest club să aibă un Gigi Becali. Relaţia mea cu el e una de respect, suntem vecini, vorbim deschis. Dar până la un punct. Am discutat cu Becali şi i-am explicat că e foarte greu. Din cauza acelor mesaje scrise. Chiar dacă sondajele pe net spuneau altceva. De ce voiam să ajung la FCSB: pentru că foarte mulţi jucători ai mei sunt acolo, fotbalişti pe care i-am antrenat. Apoi, din punct de vedere profesional: îţi oferă toate condiţiile să iei trofee. Dar, din punct de vedere sentimental e greu, foarte greu”

Momentan, antrenor la FCSB antrenor este Bogdan Andone, cumnatul lui Șumudică. În cele 6 luni de pauză, Șumudică ar putea aștepta să vadă cum se va derula începutul de mandat al lui Andone ca “principal” la FCSB, urmând ca, din iarnă, dacă lucrurile nu merg bine, să poată prelua echipa și să formeze un nou cuplu principal-secund cu Bogdan Andone, la fel ca și la Astra, club la care au câștigat titlul.

Marius Șumudică, decizie surpriză! Vrea să își ia 6 luni de pauză! Ce planuri are antrenorul. EXCLUSIV
Marius Șumudică, decizie surpriză! Vrea să își ia 6 luni de pauză! Ce planuri are antrenorul. EXCLUSIV! FOTO: Gigi Becali și Bogdan Andone, la prezentarea oficială

Șumudică, la fel ca și Guardiola și Klopp

Sigur, dacă Șumudică va primi o ofertă foarte bună din străinătate care să îi satisfacă dorințele, probabil că această perioadă “sabatică” se va întrerupe. Însă, în acest moment pretențiile lui “Șumi”  sunt destul de mari și pare din ce în ce mai convins că pauza de 6 luni este o variantă bună pentru că ar putea fi alături de familie și ar putea să își încarce bateriile înainte de a accepta o nouă provocare.

Marius Șumudică, decizie surpriză! Vrea să își ia 6 luni de pauză! Ce planuri are antrenorul. EXCLUSIV
Marius Șumudică, decizie surpriză! Vrea să își ia 6 luni de pauză! Ce planuri are antrenorul. EXCLUSIV

Perioadele de pauză la antrenori nu este o noutate. La cel mai înalt nivel, Pep Guardiola și Jurgen Klopp și-au luat câte un an “sabatic” înainte de a accepta noi provocări. După ce a plecat de la Barcelona, Guardiola a stat un an pe bară înainte de a prelua Bayern în 2013. Klopp a plecat în 2015 de la Dortmund și plănuia să stea tot un an pe bară. Însă oferta venită de la Liverpool în luna octombrie a anului 2015 l-a determinat pe Klopp să revină la muncă după 3 luni de pauză.

  • 800.000 de euro pe an avea Marius Șumudică la Al Shabab
  • 48 de ani are Șumudică
  • 2006 e anul în care Marius Șumudică s-a intrat în antrenorat