Sport

Marius Șumudică a fost demis de Malatyaspor. Cine i-a luat locul antrenorului?

Marius Șumudică a fost dat afară de bașkanii de la Malatyaspor. Românul a ajuns deja la a patra demitere în campionatul Turciei în patru ani și jumătate.
07.02.2022 | 18:09
Marius Sumudica a fost demis de Malatyaspor Cine ia luat locul antrenorului
ADVERTISEMENT
07-02-2022
16:10

Căpitanul Adem Buyuk, înlocuitorul lui Șumudică

Conducerea clubului Yeni Malatyaspor a decis să-l numească pe căpitanul echipei, Adem Buyuk, în funcția de antrenor principal după demiterea lui Marius Șumudică.

Atacantul în vârstă de 34 de ani va fi și antrenor și jucător, din această ultimă postură mai având contract până în vara anului 2024.

Adem Buyuk, care are patru selecții la naționala Turciei, a mai jucat în cariera sa la formațiile Beşiktaş, Zeytinburnuspor, Akcaabat Sebatspor, Altay, Manisaspor, Boluspor, Mersin Idmanyurdu, Kasimpaşa și Galatasaray.

07-02-2022
14:38

Neplătit de trei luni și demis, Marius Șumudică va notifica Malatyaspor la FIFA

Demis de oficialii clubului Malatyaspor, deși e neplătit de trei luni, Marius Șumudică a anunțat pe contul personal de Tweeter că notifica clubul turc la instanțele sportive de la FIFA.

Antrenorul român a reiterat faptul că nu a primit nicio compensație financiară după ce a fost înlăturat din funcție unilateral și le-a mulțumit suporterilor pentru susținerea de care a avut parte.  

”Este timpul să le zic ‘la revedere’ celor de la Malatya, fanilor minunați, jucătorilor și membrilor staff-ului. Vreau să le mulțumesc tuturor celor de la club pentru susținerea arătată în aceste luni. A fost greu, dar am muncit mult și am avut cele mai bune intenții.

Malatya mi-a reziliat contractul. Nu este adevărat că am primit compensații financiare. Va fi un proces la FIFA pentru a stabili cum se vor încheia lucrurile între mine și club. Le urez succes celor de la Malatyaspor și sper că vor rămâne în prima ligă la finalul sezonului”, a transmis Marius Șumudică pe Twitter.

07-02-2022
13:16

Marius Șumudică va încasa peste 100.000 de euro pentru rezilierea contractului cu Malatyaspor

Dat afară de bașkanii de la Malatyaspor, Marius Șumudică nu pleacă cu mâna goală din Turcia. Conform presei din Turcia, tehnicianul român va primi 130.000 de euro drept despăgubiri pentru încetarea unilaterală a contractului.

Conducătorii de la Malatyaspor au anunțat azi, la prânz, încetarea colaborării cu Marius Șumudică, însă tehnicianul nu poate fi înlăturat până când în contul său nu vor intra banii conveniți pentru demitere.

Rezultatele foarte slabe și ultimele declarații ale românului au făcut imposibilă continuarea colaborării, deși clubul a făcut eforturi în ultima perioadă pentru a achiziționa jucătorii doriți de Șumudică.

07-02-2022
11:32

Marius Șumudică: ”Fals! Nu am primit nici un ban”

Clubul Malatyaspor a anunțat, azi, că Marius Șumudică a fost demis și că a fost despăgubit financiar în urma acestei decizii. Antrenorul dezminte, însă, informația și spune că nu a fost plătit de trei luni.

”Da, am aflat şi eu că am fost demis. E o decizie unilaterală a clubului, s-or gândi că va fi mai bine. Nu e nicio problemă, dar nu vreau ca lumea să fie indusă în eroare. Eu nu am primit niciun ban de peste trei luni şi nici acum nu mi s-a dat nimic. Am văzut că mi s-ar fi plătit restanţele, dar e fals!

Eu aveam biletele cumpărate ca să ne întoarcem, împreună cu secunzii, în Turcia, dar mi s-a transmis că am fost demis. Cum ziceam, sper ca fără mine Malatyaspor să se salveze.

Este un oraş frumos, cu nişte suporteri admirabili şi ar fi păcat ca anul viitor să nu fie în Super Lig. Conducerea a făcut însă greşeli foarte, foarte mari”, a declarat Marius Șumudică, pentru Digi Sport.

Marius Șumudică a bifat o contraperformanță greu de egalat de vreun alt antrenor român. Tehnicianul a fost demis de Malatyaspor. Este a patra oară când Șumudică este dat afară de un club din Turcia.

Instalat pe banca Malatyei la jumătatea lunii octombrie, Șumudică se desparte de ultima clasată din Superlig după ceva mai mult de patru luni, timp în care rezultatele echipei au fost catastrofale.

ADVERTISEMENT

Clubul îi acordă compensații financiare

Marius Șumudică a pregătit-o, fără succes, pe Malatyaspor în ultimele 15 etape de campionat. Cu Șumi pe bancă, echipa a ajuns pe ultimul loc al clasamentului.

Primele două etape cu Marius Șumudică antrenor au coincis cu tot atâtea victorii și fanii Malatyei sperau că salvarea de la ratrrogradare este posibilă.

ADVERTISEMENT

Au urmat nu mai puțin de 13 etape fără victorie, la care se adaugă desele critici ale tehnicianului la adresa conducerii și paharul s-a umplut din nou.

Presa din Turcia a anunțat că tehnicianul român a fost demis, azi, la puține momente fiind făcut și anunțul oficial. Acesta a întârziat inițial pentru că Șumudică a trebuit să ajungă la un acord privind despăgubirile financiare.

ADVERTISEMENT

În cele 15 partide în care a fost antrenorul Malatyei, Marius Șumudică a obținut două victorii, trei rezultate de egalitate și a înregistrat 10 înfrângeri. La acestea se adaugă și eliminarea echipei din Cupă.

Marius Șumudică a anunțat în luna decembrie că va părăsi echipa dacă nu primește întăriri

Relația dintre Marius Șumudică și bașkanii echipei Malatyaspor a fost una tensionată încă de la sfârșitul anului trecut. După un început perfect, două victorii în primele două meciuri, a urmat căderea abruptă.

ADVERTISEMENT

Malatyaspor a uitat să câștige și a fost eliminată din Cupă de o echipă de nivel inferior. În decembrie anul trecut Șumi anunța că nu mai este dispus să continue dacă echipa nu va fi întărită.

Au venit și transferurile, dar rezultatele continuă să se lase așteptate. Finanțatorii însă nu au mai avut răbdare cu năbădăiosul antrenor român și au decis să-l demită, alături de întregul staff.

Kayserispor, Gaziantep, și Rizespor sunt celelalte echipe din campionatul Turciei pe care le-a antrenat Marius Șumudică, de fiecare dată fiind dat afară cu scandal.

ADVERTISEMENT