Sport

Marius Șumudică, disperat să salveze Yeni Malatyaspor. Vrea să îl cumpere pe Moruțan de la Galatasaray

Marius Șumudică vrea să îl aducă la Yeni Malatyaspor pe mijlocașul Olimpiu Moruțan sub formă de împrumut de la Galatasaray., unde nu mai este dorit de suporteri.
20.01.2022 | 00:27
Marius Sumudica disperat sa salveze Yeni Malatyaspor Vrea sa il cumpere pe Morutan de la Galatasaray
Yeni Malatyaspor are mare nevoie de Olimpiu Moruțan, echipa lui Șumudică fiind pe ultimul loc în Superliga Turciei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a scăpat momentan de demitere, însă meciul cu fosta echipă, Gaziantep, ar putea fi decisiv pentru soarta antrenorului.

Antrenorul român se află cu Yeni Malatyaspor pe ultimul loc în Superliga Turciei, însă „Șumi” vrea să profite de degringolada de la Galatasaray și să îl transfere pe Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică vrea să îl aducă pe Olimpiu Moruțan la Yeni Malatyaspor

Conform jurnaliștilor turci de la Fanatik, oficialii clubului Yeni Malatyaspor se vor deplasa la Istanbul pentru a negocia un împrumut al lui Olimpiu Moruțan la echipa lui Șumudică. Se pare că o primă rundă de negocieri deja a avut loc între cele două părți.

Suporterii și conducerea lui „Cim Bom” sunt extrem de nemulțumiți de evoluțiile lui Moruțan, iar la Galatasaray se face curățenie în lotul echipei după plecarea lui Fatih Terim. Olimpiu Moruțan este evaluat conform transfermarkt la cinci milioane de euro, iar în acest sezon a jucat la Galatasaray 24 de meciuri, reușind trei goluri și trei pase decisive.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică l-a lăudat pe Olimpiu Moruțan în momentul transferului de la FCSB la Galatasaray și era optimist că mijlocașul se va impune în campionatul Turciei: „Moruțan este un jucător cu mult potențial. Superlig este un campionat foarte bun, dificil. Moruțan are 22 de ani și e la prima lui experiență în străinătate, unde întâlnește o cultură nouă. Cred că va fi unul dintre jucătorii care vor ieși cel mai mult evidență după ce se va adapta. Am încredere în Moruțan”.

Presa din Turcia i-a desființat pe Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău: „Nu merită să poarte tricoul lui Galatasaray”

Galatasaray a suferit cea de-a șasea înfrângere din ultimele 12 meciuri, iar presa turcă i-a desființat pe Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău.

ADVERTISEMENT

„Șapte dintre cei folosiți de Domenec Torrent duminică nu merită să poarte tricoul Galatei”, a concluzionat ziaristul  Levent Tuzemen, editorialist la cotidianul Sabah, după eșecul de la Hatayspor, scor 4-2.

„Dacă nu se întărește în această pauză și continuă cu prostia întineririi cu orice preț, echipa va continua să piardă”, a mai avertizat acesta.

ADVERTISEMENT

Galatasaray se află la cel mai slab sezon din ultimele 30 de decenii, iar suporterii turci cer schimbări masive de lot în această iarnă.

Marius Șumudică vrea să continue pe banca lui Yeni Malatyaspor: „Mergem înainte împreună”

Mai multe publicații anunțau că Marius Șumudică va fi dat afară de la Yeni Malatyaspor, însă antrenorul a vrut să pună punct tuturor speculațiilor din Turcia și România.

„A fost o seară grea pentru noi toți. Am vrut să fie diferit rezultatul și am muncit mult pentru a vă face fericiți. Dar în fotbal nu merge întotdeauna conform planului. Vă mulțumesc pentru incurajările de aseară. Mergem înainte împreună”, a transmis „Șumi” pe contul său oficial de Twitter.

Yeni Malatyaspor are doar 15 puncte și a ajuns la o serie de 11 meciuri consecutive fără înfrângere. Echipa lui Șumudică are cele mai slab atac din campionatul Turciei, cu doar 17 goluri marcate.

Tot Yeni Malatyaspor are și cea mai slabă apărare din Superliga Turciei și a primit nu mai puțin de 37 de goluri în 21 de meciuri.

ADVERTISEMENT