Fotbal international

Marius Șumudică, dorit de unul dintre granzii Turciei: ”Mulți suporteri spun că aș fi antrenorul cel mai indicat în acest moment”

21.07.2020 | 13:24
Marius Sumudica dorit de unul dintre granzii Turciei Multi suporteri spun ca as fi antrenorul cel mai indicat in acest moment
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică nu a avut probleme cu retrogradarea în Turcia chiar dacă a antrenat o echipă nou-promovată și a avut un lot nou. Mai este o etapă de disputat, iar echipa sa se află pe locul 9 și ar putea urca chiar pe 8.

Antrenorul român ar putea ajunge la formația care a avut șanse la titlu până la finalul campionatului din Turcia – Trabzonspor.

ADVERTISEMENT

”Păi, ce, am murit? Eu doar atunci o să mă liniștesc. Glumesc, normal. Da, sunt bucuros că ne-am îndeplinit obiectivul, iar personal sunt mulțumit că am răsplătit încrederea care mi-a fost acordată la Gaziantep, de niște oameni extraordinari. Mai avem un meci și apoi intrăm în vacanță”, a declarat Marius Șumudică pentru digisport.ro.

Marius Şumudică este dorit de fanii lui Trabzonspor, unul dintre granzii Turciei

Suporterii lui Trabzonspor îl vor la echipă. Șumudică și formația sa au terminat la egalitate în ultima rundă contra celor de la Kasimpașa: ”1-1 cu Kasimpașa a fost de fapt un rezultat bun. Adversarul este cea mai bună echipă de la revenirea după suspendare. Este locul 1 la puncte cucerite, peste campioana Bașakșehir! În iarnă a luat 14 jucători, unii dintre ei foarte buni. Dacă am înțeles bine, cota lor de piață este undeva la 25 de milioane de euro, iar a noastră pe la jumătate, ceva mai mult. D-aia spun că nu e chiar un rezultat rău acest scor de egalitate.”

ADVERTISEMENT

”Am văzut pe rețelele sociale că sunt foarte mulți suporteri de la Trabzon care spun că aș fi antrenorul cel mai indicat în acest moment. Probabil că le place nebunia mea, modul în care trăiesc fenomenul. Este un oraș care respiră fotbal.

Oamenii de acolo se culcă vorbind despre fotbal, iar când se trezesc o iau de la capăt. Păcat că nu au reușit să ia titlul. Au fost aproape, dar pe final ceva s-a întâmplat acolo, nu-mi dau seama ce. Să te lupți la titlu în Turcia ar fi o onoare și o provocare pentru orice antrenor din lume”.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă va veni în țara sau va sta în Turcia în concediu Șumudică a spus că nu este de acord cu românii care nu țin cont de câteva reguli minime:

”Nici nu știu ce să fac. La ce nebunie văd că se întâmplă pe la noi, parcă nu prea îmi vine. Văd  eu cum se încăpățânează câte unii să nu respecte nicio regulă. Am cunoscuți care au fost infectați. Iar unii nu s-au simțit deloc bine. Am citit și despre jucătorii de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Nu-mi dau seama cum pot fi atâția oameni inconștienți, să nu respecte câteva reguli minime. D-aia spun că nici nu știu ce să fac. Mă gândesc să-mi iau soția și copiii și să mergem în Antalya. Dar să treacă și etapa asta și mai vedem.”

Gaziantep mai are de jucat în Turcia doar o etapă. Pe 26 iulie echipa lui Mariu Șumudică o va întâlni pe Yeni Malatyaspor.

ADVERTISEMENT