Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Marius Șumudică, drastic cu Edi Iordănescu și naționala României, după eliminarea de la EURO 2024: „Au fost probleme mari cu Olanda”

Marius Şumudică nu s-a ferit de cuvinte după România - Olanda 0-3 şi a spus la FANATIK EURO că, în ciuda entuziasmului de la turneul final, ne-am prezentat rău în optimi.
03.07.2024 | 11:54
Marius Sumudica drastic cu Edi Iordanescu si nationala Romaniei dupa eliminarea de la EURO 2024 Au fost probleme mari cu Olanda
Marius Șumudică, drastic cu Edi Iordănescu și naționala României, după eliminarea de la EURO 2024: „Au fost probleme mari cu Olanda”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România a fost eliminată de la Euro 2024 după înfrângerea clară în faţa Olandei, scor 0-3. “Tricolorii”nu au avut nicio şansă în faţa batavilor şi se întorc acasă în optimile de finală de la turneul final.

Marius Șumudică, drastic cu Edi Iordănescu și naționala României, după eliminarea de la EURO 2024

Marius Şumudică a făcut o analiză a “tricolorilor” la turneul final la emisiunea FANATIK EURO. Antrenorul a precizat că echipa s-a prezentat foarte rău în faţa Olandei, unul dintre cele mai slabe jocuri din ultimii ani:

ADVERTISEMENT

“Nu trebuie să ieşim din tiparul ăsta şi să le mulţumim suporterilor pentru tot ce s-a întâmplat. Au fost aproape de echipă şi au venit din toate colţurile lumii. Dacă o iau ierarhic, cred că Răzvan Burleanu a făcut o treabă bună de când a venit la naţională.

E clar că s-a creat o empatie, o emoţie. Au atras suporterii prin calificarea obţinută, dar nici aici nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. E adevărat, este o calificare meritorie, dar noi am întâlnit echipe private de a juca pe teren propriu: Belarus şi Israel.

ADVERTISEMENT

“Urmează Slovacia, dacă Niţă nu scoate acea minge cu piciorul stâng, suntem acasă”

Ok, nu ia din meritele lui Edi Iordănescu. Ajungem la turneul final, ne încântă primul meci cu Ucraina, o echipă net superioară, dar, formând acest grup în jurul lui Edi, câştigăm acel joc cu o manieră exagerată, 3-0.

Apoi, începem şi coborăm, în toate evoluţiile. Urmează Belgia, urmează Slovacia, dacă Niţă nu scoate acea minge cu piciorul stâng, suntem acasă. O intervenţie senzaţională. Şi ultimele 30-40 de minute cu Slovacia în care rezultatul ne-a convenit şi nouă şi lor.

ADVERTISEMENT

A dus la această calificare pe primul loc. Vine Olanda, total superiori. Din toate punctele de vedere. Valoric nu putem să ne comparăm. Jos pălăria pentru ceea ce au făcut.

“Strict fotbalistic, ieri am fost inferiori. Au fost probleme mari”

Mă uitam ieri pe mai multe posturi. Este o exuberanţă, dar trebuie să existe o limită şi să privim fotbalul în ceea ce ne oferă, strict profesionist. Lumea era avidă să iasă în stradă.

ADVERTISEMENT

Ducea dorul să se manifeste. Atenţie, apare o nouă generaţie influenţată de reţelele de socializare. Dar, strict fotbalistic, ieri am fost inferiori. Au fost probleme mari. 

După o perioadă lungă de insuccese şi neapariţii la turneele finale e normal să fim exuberanţi. Dar am lăsat de dorit la cum ne-am prezentat cu Olanda. Nu trebuie să fim subiectivi. Când am păşit ieri pe teren, în antiteză, vedeam că orice duel e câştigat de olandezi.

“Ne-au dominat din punctul de vedere al grupului”

Ne-au dominat din punct de vedere fizic, ne-au dominat din punct de vedere individual. Ne-au dominat din punctul de vedere al grupului, unde noi credeam că avem avantaj. N-am mai văzut ieri grupul.

Sunt multe probleme care au apărut ieri şi m-au pus pe gânduri. Nu mă aşteptam”, a spus Marius Şumudică la FANATIK EURO.

Marius Șumudică, drastic cu Edi Iordănescu și naționala României, după eliminarea de la EURO 2024

ADVERTISEMENT
2.87 este cota BETANO pentru pronosticul "2 solist" la meciul Spania - Germania