ADVERTISEMENT
Sport

Marius Șumudică e sigur de accederea CFR-ului în turul 3 al Ligii Campionilor: ”Dacă nu ne calificăm ne ardem toți licențele”

CFR Cluj s-a impus greu în Gibraltar, 2-1 cu Lincoln, dar Marius Șumudică nu are emoții pentru calificare.
Autor: Patrice Podina | 22.07.2021 | 18:29
Marius Șumudică e sigur de accederea CFR-ului în turul 3 al Ligii Campionilor: ”Dacă nu ne calificăm ne ardem toți licențele”
Marius Șumudică. Sursă foto: gsp.ro

Fără să presteze un joc convingător, CFR a câștigat manșa I din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Feroviarii au întors rezultatul prin dubla lui Debeljuh din repriza a doua, după două greșeli mari în defensiva gazdelor. La pauză Lincoln conducea cu 1-0.

Marius Șumudică: ”Nu am arătat bine, dar importantă e victoria”

Marius Șumudică recunoaște că echipa sa nu a jucat așa cum și-ar fi dorit, dar până la urmă CFR s-a impus în Gibraltar și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în turul 3.

ADVERTISEMENT

”Nu am arătat ce trebuia să arătăm, recunosc. Importantă e victoria. Până acum, dacă am spus că jucăm un fotbal foarte frumos, am fost atacat că aș face comparație cu ex-antrenorii de la CFR. Am adus 3 puncte României. Important e că ne dă șansa de a ne califica”, a spus Șumudică.

Antrenorul feroviarilor nici nu concepe să nu acceadă în turul următor al celei mai importante competiții continentale intercluburi. Returul se joacă pe 28 iulie, de la ora 20:30, la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

”Acum să mă scuze jucătorii, dar dacă nu ne calificăm după victoria cu 2-1, ar trebui să facem un foc de tabără și să ne punem fiecare licențele, să le ardem. Și noi, și jucătorii. Să ne lăsăm toți. Atunci ar fi o rușine istorică.

Eu iau plusul, rezultatul. 2-1, cu șanse mari de calificare, cu șanse mari de a fi într-o competiție europeană și de a evolua până spre decembrie, cel puțin grupele Conference League”, a mai spus Șumudică, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Cum explică evoluția neconvingătoare a CFR-ului

Tehnicianul campioanei României a găsit și cauzele care i-a obosit pe jucătorii lui, încă înaintea meciului cu Lincoln Red Imps.

”Încerc să-mi recuperez jucătorii. A fost o deplasare extrem de grea, chiar dacă orice telespectator a văzut doar jocul la televizor. Ei te și cataloghează ca o echipă care a luat adversarul de sus.

ADVERTISEMENT

N-am găsit locuri de cazare în Gibraltar, am stat în Spania, de aceea am și plecat cu două zile înainte. La antrenamentul oficial, ne-a dat jos din autocar, controale la acte, la ce avem în autocar, adică nu e ușor.

Ne-am deplasat 60-70 de kilometri, am trecut granița, am intrat într-o altă țară. Totul mi s-a părut contra. Ne vom bate de la egal la egal cu următoarea pretendentă, Slovan, sau Young Boys”, a explicat Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1