Sport

Marius Șumudică e sigur de accederea CFR-ului în turul 3 al Ligii Campionilor: ”Dacă nu ne calificăm ne ardem toți licențele”

CFR Cluj s-a impus greu în Gibraltar, 2-1 cu Lincoln, dar Marius Șumudică nu are emoții pentru calificare.
22.07.2021 | 18:29
Marius Sumudica e sigur de accederea CFRului in turul 3 al Ligii Campionilor Daca nu ne calificam ne ardem toti licentele
ADVERTISEMENT

Fără să presteze un joc convingător, CFR a câștigat manșa I din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

Feroviarii au întors rezultatul prin dubla lui Debeljuh din repriza a doua, după două greșeli mari în defensiva gazdelor. La pauză Lincoln conducea cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: ”Nu am arătat bine, dar importantă e victoria”

Marius Șumudică recunoaște că echipa sa nu a jucat așa cum și-ar fi dorit, dar până la urmă CFR s-a impus în Gibraltar și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în turul 3.

”Nu am arătat ce trebuia să arătăm, recunosc. Importantă e victoria. Până acum, dacă am spus că jucăm un fotbal foarte frumos, am fost atacat că aș face comparație cu ex-antrenorii de la CFR. Am adus 3 puncte României. Important e că ne dă șansa de a ne califica”, a spus Șumudică.

ADVERTISEMENT

Antrenorul feroviarilor nici nu concepe să nu acceadă în turul următor al celei mai importante competiții continentale intercluburi. Returul se joacă pe 28 iulie, de la ora 20:30, la Cluj-Napoca.

”Acum să mă scuze jucătorii, dar dacă nu ne calificăm după victoria cu 2-1, ar trebui să facem un foc de tabără și să ne punem fiecare licențele, să le ardem. Și noi, și jucătorii. Să ne lăsăm toți. Atunci ar fi o rușine istorică.

ADVERTISEMENT

Eu iau plusul, rezultatul. 2-1, cu șanse mari de calificare, cu șanse mari de a fi într-o competiție europeană și de a evolua până spre decembrie, cel puțin grupele Conference League”, a mai spus Șumudică, în cadrul unei conferințe de presă.

Cum explică evoluția neconvingătoare a CFR-ului

Tehnicianul campioanei României a găsit și cauzele care i-a obosit pe jucătorii lui, încă înaintea meciului cu Lincoln Red Imps.

ADVERTISEMENT

”Încerc să-mi recuperez jucătorii. A fost o deplasare extrem de grea, chiar dacă orice telespectator a văzut doar jocul la televizor. Ei te și cataloghează ca o echipă care a luat adversarul de sus.

N-am găsit locuri de cazare în Gibraltar, am stat în Spania, de aceea am și plecat cu două zile înainte. La antrenamentul oficial, ne-a dat jos din autocar, controale la acte, la ce avem în autocar, adică nu e ușor.

Ne-am deplasat 60-70 de kilometri, am trecut granița, am intrat într-o altă țară. Totul mi s-a părut contra. Ne vom bate de la egal la egal cu următoarea pretendentă, Slovan, sau Young Boys”, a explicat Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT