Fotbal international

Marius Şumudică este fanul lui Recep Erdogan: “În Turcia există un preşedinte care iubeşte fotbalul”

08.01.2020 | 21:05
Marius Sumudica este fanul lui Recep Erdogan In Turcia exista un presedinte care iubeste fotbalul
ADVERTISEMENT

Marius Şumudică a susţinut o nouă conferinţă epică şi s-a declarat fanul lui Recep Erdogan. Antrenorul lui Gaziantep a vorbit despre şansele naţionalei Turciei la EURO 2020 şi a avut cuvinte de laudă la adresa şefului statului. În plus, românul a susţinut că obiectivul echipei lui în acest an este rămânerea în prima ligă.

Marius Şumudică l-a lăudat pe Recep Erdogan: “Asta se poate observa când compari Turcia cu România”

Miercuri, Marius Şumudică l-a lăudat pe Recep Erdogan, care a ajutat foarte mult fotbalul din Turcia în ultimii ani. Tehnicianul de 48 de ani a susţinut că naţionala Semilunii are şanse mari să obţină o performanţă importantă la Campionatul European din 2020.

ADVERTISEMENT

“În Turcia există un președinte care iubește fotbalul. Ajută cluburile. Asta se poate observa când compari Turcia cu România. Uneori nu este nevoie de un star în echipă pentru a avea succes, contează şi un grup bun. Cred că Turcia poate face o figură frumoasă la EURO 2020”, a declarat Marius Şumudică.

Turcia face parte din Grupa A la Campionatul European din 2020. Selecţionata antrenată de Senol Guneş se va duela cu Italia, Ţara Galilor şi Elveţia. Turcii vor evolua în meciul de deschidere al turneului final, contra italienilor, pe 12 iunie, iar partida se va disputa pe Stadio Olimpico din Roma.

ADVERTISEMENT

“Obiectivul principal este să rămânem în prima ligă”

Marius Şumudică a anunţat că nu credea la începutul sezonului că Gaziantep va obţine 24 de puncte la finalul turului. După 17 etape, formaţia antrenorului român este la şapte puncte în spatele lui Fenerbahce, formaţie care ocupă poziţia a patra, care permite calificarea în turul 2 preliminar din Europa League.

“La începutul sezonului nu mă așteptam să facem 24 de puncte. Este un succes. Mă aştept ca a doua parte a sezonului să fie mai grea. Nimeni nu ne garantează că vom rămâne în prima ligă. Nimeni nu doarme confortabil.

ADVERTISEMENT

Obiectivul principal este rămânerea în prima ligă. Vom continua munca și vom avea nevoie de 3-4 transferuri. Trebuie să luăm totul pas cu pas. Nu poți duce un nou-născut direct la școală. Echipa abia a promovat”, a mai precizat Marius Şumudică.

Marius Şumudică este nemulţumit de VAR-ul din Turcia

Marius Şumudică nu a evitat subiectul arbitrajului din Turcia, iar antrenorul de 48 de ani a susţinut că VAR-ul este folosit discreţionar, iar echipele mari sunt avantajate. Pe 18 ianuarie, Gaziantep va primi vizita lui Fenerbahce în etapa a 18-a, prima a returului.

ADVERTISEMENT

Când se joacă împotriva echipelor mari şi se comit faulturi, se cere VAR mai uşor. Și cartonaşele sunt acordate mai uşor. Decide arbitrul care conduce echipa responsabilă de VAR, discută cu arbitrul de centru? Nu ştiu, dar nu am înţeles cine conduce sistemul”, a concluzionat “Şumi”.

ADVERTISEMENT