Marius Șumudică este pașă în Turcia: “Tot stadionul a strigat ‘I love you, Șumi’!”

Ionut Neamţu    Francisc Oprea   
în SuperLiga Turciei
10/11/2019, 15:52
Marius Șumudică este pașă în Turcia: “Tot stadionul a strigat ‘I love you, Șumi’!”
Echipa antrenată de Marius Șumudică este pe locul 9 în Superliga din Turcia. Sursă Foto: Twitter

Marius Șumudică a semnat în vară cu Gazisehir Gaziantep, formație nou-promovară în Superliga din Turcia. Rezultatele peste așteptări și personalitatea antrenorului român i-au făcut pe suporterii turci să-i scandeze numele la aproape fiecare meci de pe teren propriu. Șumudică recunoaște că la meciul cu Galatasaray, toți suporterii i-au strigat “I love you, Șumi”, iar Fatih Terim l-a felicitat pentru parcursul din acest an.

Șumudică, aclamat în Turcia

Marius Șumudică este pe locul nouă în Superliga din Turcia, după 11 runde, performanță apreciabilă pentru o nou promovată. După meciul cu Galatasaray, din ultima etapă, pierdut de Gaziantep Gazisehir cu 0-2, Șumudică a recunoscut că este foarte apreciat în Turcia, nu doar pentru rezultatele de la echipă, ci și pentru personalitatea sa.

“Am bătut Besiktas, unde nu se aștepta nimeni. Am luat punct la Sivas, care e liderul campionatului, Alaniei, care a fost liderul campionatului, deci noi am făcut 15 puncte din 18 care mai rămâneau. Din moment ce am pășit pe gazon și era stadionul aproape plin când am început jocul și tot stadionul a început să strige ‘I love you, Șumi!’, cred că nu mai am ce să spun. Sunt un tip popular probabil, sunt genul lor, peste tot pe unde mă duc sunt bine primit, fotografii, poze, note de plată, e bine”, a declarat Marius Șumudică.

Lăudat de Fatih Terim

Superliga turcă a propus în ultima etapă derby-ul românilor. Gaziantep Gazisehir, cu Marius Șumudică pe bancă și cu Alin Toșca integralist, a întâlnit Galatasaray, unde Florin Andone a fost titular, dar a fost înlocuit după 11 minute din cauza unei accidentări.

Galata s-a impus cu 2-0, dar antrenorul român recunoaște că a fost felicitat de Fatih Termin pentru evoluțiile din această stagiune: “M-a felicitat pentru parcursul pe care îl avem, nimeni nu se aștepta să avem 15 puncte”.

Peste două săptămâni, după jocurile echipelor naționale, echipa lui Marius Șumudică joacă în deplasare cu Antalyaspor, echipă aflată pe locul 15 după 11 runde.

Închide ×