Fotbal international

Marius Șumudică, euforic după victoria Arabiei Saudite cu Argentina: „Sunt mândru că am lucrat cu acești jucători”

Arabia Saudită a câștigat, scor 2-1 cu Argentina și a produs primul șoc de la Cupa Mondială din Qatar. Marius Șumudică, antrenorul lui Al Raed, nu s-a arătat surprins.
22.11.2022 | 17:44
Marius Sumudica euforic dupa victoria Arabiei Saudite cu Argentina Sunt mandru ca am lucrat cu acesti jucatori
Marius Șumudică speră ca Arabia Saudită să iasă din grupele Cupei Mondiale după 2-1 cu Argentina. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Arabia Saudită a provocat una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale. Elevii lui Herve Renard au câștigat, scor 2-1 și au stricat planurile formației lui Lionel Scaloni. Marius Șumudică, antrenor în Arabia Saudită, nu este surprins de victorie și a adus în lumină progresul fotbalului saudit.

Marius Șumudică, dur cu cei care au criticat fotbalul din Arabia Saudită: „Să le fie rușine!”

Marius Șumudică o antrenează în prezent pe Al-Raed, din Arabia Saudită, cu care se află pe locul 11 din 16 în campionat. Tehnicianul român nu le ia din merite jucătorilor saudiți și îi critică pe cei care se îndoiau de valoarea fotbalului din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui să le fie rușine celor care scriu că antrenorii români se duc să lucreze la cămile, să antreneze cămile. Să-și ceară scuze și să vorbească mai frumos despre fotbalul din Saudia.

„A învins astăzi  o echipă bine pregătită, formată numai din jucători locali, toți în Saudia. Forța grupului a învins orice individualitate, în speță, azi, Messi. Am observat sacrificiu, dorință, s-a observat valoarea campionatului saudit”, a declarat Marius Șumudică, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a antrenat doi jucători prezenți pe teren în Argentina – Arabia Saudită 1-2

Marius Șumudică este convins că foarte mulți antrenori își dorescă să facă pasul în campionatul saudit datorită banilor și a condițiilor de joc. Tehnicianul român a precizat că, pe teren, în meciul cu Argentina, în echipa Arabiei Saudite s-au aflat doi jucători pe care i-a antrenat la Al-Shabab.

„Numai eu știu câți antrenori se chinuie să ajungă în Saudia. Șumudică, la cămile… păi, eu antrenez într-o țară cu baze de pregătire, cu infrastructură făcută de Guvern.

ADVERTISEMENT

„Am avut azi doi jucători pe care i-am avut la Shabab, nr. 17, Hassan Tambakti (23 de ani), fundașul central care a scos mingi incredibile, cel mai bun de pe teren, și nr. 18, Nawaf Al Abed, care a intrat pe parcurs, dar care la 33 de ani a arătat ce valoare are.

Când am ajuns eu la Shabab el nici nu juca acolo. Sunt mândru că am lucrat cu acești jucători. Asta înseamnă Saudia”, a mai spus Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, secretul victoriei Arabiei Saudite cu Argentina: „Messi și Martinez n-au fost lăsați să-și facă jocul”

Marius Șumudică a remarcat aspectele care au dus la triumful impresionant al saudiților. Fostul antrenor al Rapidului a mărturisit că Messi și Martinez au fost scoși din joc de presingul foarte bine executat de fotbaliștii Arabiei Saudite.

„Argentina nu a avut ocazii de gol, au fost ținuți departe de poartă, cu tupeu, presing, plus că Saudia a stat departe cu linia de poarta proprie, ceea ce înseamnă enorm. Toată stima pentru antrenorul francez (n.r. – Herve Renard).

Trei goluri anulate a avut Argentina, adevărat, dar a fost ofsaid. Au și riscat pe final, dar nici saudiții nu i-au lăsat pe Messi și pe Martinez să facă mare lucru în ultimii 30 de metri. Plus că au avut un foarte bun portar, care a jucat ca un libero. Va fi o sărbătoare în Saudia.

Îmi doresc să se califice, dar nu le va fi deloc ușor, deși au șanse și cu patru puncte de a merge mai departe. Dar nu contează, ce au făcut azi e istorie! Restul de acum e bonus”, a declarat Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT