Sport

Marius Șumudică îi cheamă pe fani în tribune: „O echipă fără spectatori este ca un film fără public”

Yeni Malatyaspor a obținut o victorie la primul meci al lui Marius Șumudică în calitate de antrenor principal, iar în week-end va juca pe teren propriu cu Altay.
22.10.2021 | 11:46
Marius Sumudica ii cheama pe fani in tribune O echipa fara spectatori este ca un film fara public
ADVERTISEMENT

Succesul obținut pe 17 octombrie, 2-0 pe terenul celor de la Adana Demirspor, a permis echipei antrenată de român să urce deasupra locurilor retrogradabile, pe 16. La rândul ei, Altay se află pe locul 8, cu cinci victorii și patru înfrângeri.

Marius Șumudică dă echipei toată energia lui

Meciul va avea loc duminică, de la ora 20:30 a României, iar tehnicianul român a cerut sprijinul suporterilor. „Sunt ca un suporter, trăiesc meciul, nu stau niciodată jos. Încerc să ofer echipei mentalitatea mea, toată energia mea.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de suporteri, echipa asta nu este nimic fără fani. Este valabil pentru toate echipele fără suporteri. Dacă nu ai suporteri, nu ai o identitate. Pentru cine jucăm fotbal? Jucăm pentru suporterii noștri.

Este ca un film care rulează într-o sală de cinema de unde lipsește audiența. Nu este un film bun. Așa că trebuie să jucăm bine, iar fanii trebuie să fie întotdeauna lângă echipă”, a declarat Marius Șumudică la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Victoriile cu Beșiktaș și Alanya nu sunt accidentale, susține Marius Șumudică

Dacă ai 15 puncte în campionat, nu este deloc accidental. Altay are 15 puncte. Dacă ai câștigat cu Beșiktaș și Alanya, nici asta nu este accidental. Altay are jucători de calitate și un antrenor cu multă experiență.

Respect echipa Altay. Încercăm să nu pierdem jucători. Este foarte important să câștigăm meciul cu Altay”, a mai spus tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

În ultimul meci jucat în deplasare, Altay Izmir a fost învinsă clar de Gaziantep, cu 4-1, dar trebuie spus că viitoarea adversară a echipei lui Șumudică a câștigat de două ori pe teren străin, cu 4-1 în etapa a 2-a, în fața celor de la Alanyaspor, și cu 2-1 în runda a 6-a, acasă la Rizespor.

Marius Șumudică vrea să salveze Yeni Malatyaspor de la retrogradare

Tehnicianul Marius Șumudică a semnat cu Yeni Malatyaspor pe 8 octombrie, când era fără angajament. El fusese dat afară de la CFR Cluj din cauza rezultatelor slabe obținute în cupele europene, deși în campionat echipa avea șapte victorii în tot atâtea meciuri.

ADVERTISEMENT

Nu este ușor pentru mine sau pentru jucători. Cel mai dificil este să le redau jucătorilor încrederea. Avem jucători de calitate, dar trebuie să fim, mai întâi, o echipă. Nu vreau să se gândească nimeni la faptul că Yeni Malatyaspor ar putea retrograda. Nu am venit aici ca să retrogradez.

Mă voi dedica 100%. Le voi spune băieților să aibă încredere în Șumudică. Pentru că voi face tot posibilul pentru a evita retrogradarea”, a declarat, el, la conferința de presă organizată cu ocazia prezentării oficiale la echipa turcă.

ADVERTISEMENT