Fotbal intern

Marius Şumudică îl aduce şi pe Constantin Budescu la FCSB! De ce vrea “magicianul” să plece de la arabi. EXCLUSIV

11.05.2019 | 15:50
Marius Sumudica il aduce si pe Constantin Budescu la FCSB De ce vrea magicianul sa plece de la arabi EXCLUSIV

Gigi Becali este decis să numească, la finalul sezonului, un antrenor cu ştaif pentru a duce echipa în grupele cupelor europene. Principalul nume care a ajuns în fruntea listei este cel al fostului tehnician de la Rapid şi Astra. Sursele FANATIK susţin că dacă mutarea se va perfecta, Marius Şumudică îl aduce şi pe Constantin Budescu la FCSB. Deşi salariul este unul uriaş, mijlocaşul nu este deloc încântat de viaţa pe care o are în Riad şi e dispus să revină la clubul roş-albastru.

Marius Şumudică îl aduce şi pe Constantin Budescu la FCSB! Lasă banii arabilor pentru România

Viitorul lui Mihai Teja la FCSB este în aer. Doar o minune îl mai poate salva, iar acea minune nu este nici măcar titlul de campion. Gigi Becali şi-a făcut o imagine despre antrenor şi este foarte greu ca aceasta să mai fie schimbată. Primul pe lista înlocuitorilor este Marius Şumudică! Încă din ianuarie, Becali a tatonat pista şi i-a tehnicianului “calde”. Între timp, cu titlul ca şi pierdut, patronul şi-a stabilit priorităţile.

Sursele FANATIK susţin că venirea lui Marius Şumudică la FCSB va intra în linie dreaptă după finalul sezonului la Al Shabab. Aşa cum a mărturisit şi antenorul, şefii de acolo aşteaptă să vadă dacă va duce echipa în Liga Campionilor pentru ca apoi să discute situaţia sa contractuală. Din informaţiile noastre, Şumudică nu va veni singur la FCSB. Dacă va bate palma cu Gigi Becali, el îl va aduce şi pe Constantin Budescu. Acesta are un salariu uriaş la gruparea din Riad, dar dorul de România nu îi dă pace. Viaţa din Arabia Saudită nu este pe gustul său şi e dispus să se întoarcă. Budescu şi-a anunţat deja apropiaţii în acest sens, cu toate că Şumudică susţinea în urmă cu puţin timp că mijlocaşului îi va fi greu să renunţe la bani pentru revenirea în ţară. Sursele FANATIK dezvăluie că totul a fost o strategie a antrenorului de a pune şi mai multă presiune pe Becali.

Constantin Budescu Al Shabab
Constantin Budescu a fost tratat ca un nabab la Al Shabab, dar banii nu sunt suficienţi pentru a-l face fericit

Clauza lui Şumi e accesibilă

Despărţirea lui Marius Şumudică de clubul arab se va putea produce în această vară, chiar dacă tehnicianul este legat de Al Shabab printr-un contract până în 2020. Şumudică a avut grijă să îşi treacă o clauză de reziliere accesibilă: 150.000 de dolari.

Mai am un an de contract cu Al Shabab. În acest moment, aștept meciul de sâmbătă (n.r. cu Al Tawoon). După aceea, voi avea o discuție cu președintele clubului și voi vedea ce va fi. Au apărut informații că am oferte din Emirate și din Turcia. Este o clauză de 150.000 de dolari de desfacere a contractului. Conducerea vrea să scoatem această clauză și să se modifice și salariul. Așteptăm să vedem meciul de sâmbătă și să vedem dacă mergem în Liga Campionilor, de pe locul 3. Sau terminăm pe 4 sau 5”, a declarat Marius Şumudică la Digisport.

CFR Cluj l-ar vrea pe Budescu pentru preliminariile Champions League

Concurenţa pentru Constantin Budescu nu lipseşte. Cotat la 3,15 milioane de euro de site-ul Transfermarkt, mijlocaşul este o ţintă şi pentru CFR Cluj. Ardelenii l-ar lua la fel ca Becali, fără a plăti bani arabilor, şi i-ar garanta cel mai mare salariu din lot: 30.000 de euro! Dan Petrescu îl consideră ideal pentru visul măreţ al formaţiei din Gruia: accederea în grupele Champions League.

În primul rând, Budescu are un salariu incredibil. Nu cred că vrea să vină la noi și în sistemul 4-3-3 ar fi greu să intre. Pentru el am putea schimba sistemul dacă ar veni, dar nu m-am gândit. În cupele europene ai nevoie și de războinici, dar și de calitate. Nu este ușor să găsești un Budescu liber, pentru că este foarte greu să cumpărăm un asemenea jucător”, dezvăluia Dan Petrescu.

Le-a promis că se va întoarce doar la FCSB

În momentul în care informaţia privind interesul celor de la CFR Cluj pentru serviciile sale a apărut pe piaţă, Constantin Budescu a fost căutat de mai mulţi oameni de la FCSB, printre care şi oficiali. Budescu a fost extrem de clar în discuţiile cu aceştia şi le-a dat asigurări, aşa cum FANATIK a anunţat, că în România va mai juca doar pentru echipa lui Gigi Becali.

Fotbalistul a avut această poziţie şi pentru că patronul a vorbit foarte frumos despre el după plecarea la arabi. Mai mult, Becali a declarat public că regretă cedarea internaţionalului român: “Am o nostalgie după Budescu. Ce ar fi fost cu Budescu în cupele europene? Cred că ne-am fi calificat în grupele Europa League. Ce ar fi fost cu Budescu în campionat? Ar fost mult mai bine. Vorbesc cu Budescu destul de mult, mai stă acolo, dar nu știi când o să apară vreo posibilitate”, afirma finanţatorul. În această vară e foarte posibil ca acea oportunitate să apară. În iarna trecută, Becali a încercat să îl readucă la echipă, dar şeicii i-au mărit salariul lui Budescu exact în perioada în care FCSB pregătea mutarea.

Contantin Budescu este felicitat de Marius Ianuli si Mihai Stoica in meciul de fotbal dintre FC Steaua Bucuresti si FC Lugano, din cadrul Ligii Europa, desfasurat pe Swisspor Arena din Lucerna, joi 28 septembrie 2017. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Constantin Budescu a rămas în relaţii foarte bune cu oficialii FCSB. Sursa foto: sportpictures.eu

Ca să fiu clar. Toată lumea știe trecutul meu și ce înseamnă Rapidul pentru mine. Nu pot să mă dezic de trecut. Dar, în același timp, nu pot să nu recunosc că îmi doresc să facă performanță și să lucrez cu unul dintre cei mai dificili oameni din fotbalul românesc. Ca antrenor, vrei să ai confort și toate condițiile pentru a pregăti echipa. Nu am vorbit cu Gigi despre asta. Dar mai glumim și îmi zice «Tot cu tine iau campionatul. Tot cu tine o să fac și o să dreg». Îmi doresc să lucrez la echipe puternice, unde se dorește câștigarea campionatului. Dacă un antrenor ar lucra bine și ar avea rezultate, nu cred că patronul ar suna ca să-i schimbe un jucător. Eu aș avea o relație bună cu patronul. Nu îmi pun telefonul la încărcat înainte de meci!

Dacă la FCSB, echipa cu cele mai bune condiții și cea mai bună medicamentație, nu există meci fără o ruptură musculară, lasă-mă să cred că nu e vina lui Gigi. Uitați-vă, vă rog frumos! La FCSB aș avea un contract și anumite obiective de îndeplini. Dacă nu merge bine, intervine patronul. Ne închidem într-o cameră și vedem cine e de vină. Nu e nimeni care să știe tot. Când Reghe avea performanțe, nu cred că a venit Gigi să-i zică pe cine să bage. Consider că Gigi face ce face din pasiune. Dacă aș fi la FCSB și Gigi ar fi patron, atunci am avea o relație deschisă și ar fi mulțumiți și Șumudică, și Gigi Becali. Asta vine și din școala vieții, nu din cărți și din calculatoare. Asta ține și de școala vieții” – Marius Şumudică, despre preluarea FCSB din vară

3,15 milioane de euro este cota lui Constantin Budescu, conform Transfermarkt

1,5 milioane de euro este salariul anual al lui Constantin Budescu la Al Shabab

8 goluri şi 5 pase de gol a marcat Constantin Budescu pentru Al Shabab în 22 de meciuri