Sport

Marius Șumudică îl felicită pe Gică Hagi pentru revitalizarea lui Denis Alibec: „Văd că i-a găsit PIN-ul!”

Marius Șumudică l-a lăudat pe Gheorghe Hagi pentru că a reușit să îl pună din nou pe picioare pe Denis Alibec, pe care îl consideră un atacant de clasă.
24.10.2022 | 12:51
Marius Sumudica il felicita pe Gica Hagi pentru revitalizarea lui Denis Alibec Vad ca ia gasit PINul
Denis Alibec a renăscut sub comanda lui Gică Hagi la Farul. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Denis Alibec a renăscut sub comanda lui Gheorghe Hagi, iar Marius Șumudică nu uită că el a fost primul antrenor care a reușit să îl transforme pe fostul atacant al lui Inter Milano.

Marius Șumudică, declarație savuroasă despre Alibec: „Are doi tați… L-am trecut pe buletin și eu și Gică”

Marius Șumudică, fostul antrenor al lui Denis Alibec la Astra Giurgiu și CFR Cluj, este impresionat de forma excelentă a atacantului lui Farul Constanța: „Alibec a renăscut cu Hagi și cu Șumudică. Are doi tați… I-am zis că îl am pe buletin. L-am trecut pe buletin și eu și Gică văd că i-a găsit PIN-ul, ca să zic așa”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Al-Raed consideră că Alibec este poate cel mai valoros vârf pe care l-a antrenat: „Joacă foarte bine, mă bucur pentru el. Este unul dintre cei mai buni atacanți cu care am lucrat în viața mea”.

Gică Popescu e de asemenea convins că meritul este 100% al lui Gheorghe Hagi: „E a doua oară când Alibec descalecă la Farul şi are evoluţii extraordinare. Nu ţine oare de antrenor? Nu ţine de capacitatea antrenorului de a motiva jucătorii? Pentru că întotdeauna când a venit la noi, a jucat bine. Şi nu că joacă şi marchează. Eu nu l-am văzut pe Alibec alergând atât de mult cum aleargă la noi niciodată.

ADVERTISEMENT

Nici la CFR, unde Dan Petrescu e super pretenşios când e vorba de efortul fizic, nu l-am văzut nici la echipa naţională, la noi aleargă la fel de mult ca un mijlocaş”, a declarat președintele „marinarilor”, la Orange Sport.

Gică Hagi a dezvăluit secretul pentru FANATIK: „Nu pot eu sau staff-ul să ne dorim mai mult decât jucătorul!”

Gheorghe Hagi a oferit un interviu-eveniment pentru FANATIK, în care a explicat și cum a reușit să îl repună pe picioare pe Alibec: „În primul rând am o comunicare foarte bună cu ei. Am de fiecare dată o discuție între patru ochi cu fiecare dintre ei când vin la echipă. Pe ce trebuie să pedalăm, ce principii trebuie să respecte, totul trebuie să fie simplu, cum spunea Cruyff.

ADVERTISEMENT

Jucătorul trebuie să se simtă bine, el trebuie să fie protagonist, el trebuie să deseneze în teren, iar eu pot doar să-l ajut. Nimic altceva! Eu și staff-ul asta facem: jucătorul în teren trebuie să se simtă bine ca să poată da randament!

Apoi depinde de jucător dacă își și dorește ce îi cer: nu pot eu sau staff-ul să ne dorim mai mult decât jucătorul! Asta nu se poate! Dacă și el își dorește, atunci putem să ne înhămăm la muncă amândoi! Dacă nu, nu! Fiecare își vede de drumul lui!”.

ADVERTISEMENT

„Regele” a mărturisit că acesta a fost și unul dintre obiectivele sale principale: „Cea mai mare provocare a mea și a staff-ului este să-i aducem și pe Alibec, și pe Băluță, și pe Benzar, și pe Nedelcu, și pe Morar, și pe Torje la nivelul foarte bun la care erau. Dacă o facem, înseamnă că ne-a reușit! Înseamnă chiar că avem talent!”.

ADVERTISEMENT