Sport

Marius Șumudică îl pune în gardă pe Edi Iordănescu: ”Va fi teribil!”

Marius Șumudică a analizat grupa României de la Euro 2024 și i-a transmis un avertisment lui Edi Iordănescu în privința unui adversar.
28.03.2024 | 10:30
Marius Sumudica il pune in garda pe Edi Iordanescu Va fi teribil
Marius Șumudică a analizat grupa României de la Euro 2024 și i-a transmis un avertisment lui Edi Iordănescu în privința unui adversar. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” fac parte dintr-o grupă cu Belgia, Slovacia și Ucraina, aceasta din urmă obținând biletele pentru turneul final din Germania după ce a câștigat barajul de Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu, avertizat de Marius Șumudică

Tocmai calificarea Ucrainei îl îngrijorează teribil pe Marius Șumudică, care a ținut să-l pună în gardă pe selecționerul Edi Iordănescu. Tehnicianul rămas fără contract după despărțirea de Gaziantep a atras atenția asupra faptului că trupa lui Serghei Rebrov va fi motivată și de război.

ADVERTISEMENT

”Ucraina e o echipă rănită, situația socială… E o echipă care vrea să demonstreze. În afară de calitatea fotbalistică apare dorința de a demonstra tuturor. Vom avea un adversar teribil.

Va fi extrem de dificil, având în vedere că după vom juca cu Belgia, care e favorita grupei. Joacă 3-4-3 extrem de ofensiv, sunt puternici. Noi nu avem jucători cu talie, un număr 6”, a declarat Șumudică, la Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Cum s-a calificat Ucraina la Euro 2024

Ucraina a reușit să treacă în semifinale barajului de Liga Națiounilor de Bosnia Herțegovina, în deplasare, revenind de la 0-1 și câștigând cu 2-1, după două goluri marcate pe final (85 și 88).

În finală, trupa lui Rebrov a învins Islanda la Wroclaw, scor 2-1. Ucraina a revenit și de această dată pe tabela de marcaj, după ce nordicii au condus cu 1-0 la pauză. Tsygankov (53) și Mudryk (84) au întors soarta jocului și au adus calificarea.

ADVERTISEMENT

Cel mai valoros jucător din lotul lui Serghei Rebrov este Oleksandr Zinchenko, căpitanul lui Arsenal, acesta valorând 42 de milioane de euro. Fundașul stânga este urmat în topul celor mai scumpi fotbaliști din naționala Ucrainei de Mykhaylo Mudryk, vedeta lui Chelsea, cotat cu 35 de milioane de euro, și Artem Dovbyk, jucătorul Gironei, evaluat la 30 de milioane de euro.

Cel mai mare progres din lotul ucrainienilor în ultimele luni l-a avut Andriy Lunin, portarul titular al lui Real Madrid, cel care l-a scos din poartă pe Kepa, după ce Courtois a avut nevoie de o operație. Lunin și-a dublat valoarea față de decembrie 2023, ajungând să valoreze 16 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Programul României la Euro 2024

  • România – Ucraina, pe 17 iunie, ora 16:00 (Allianz Arena, Munchen)
  • Belgia – România, pe 22 iunie, ora 22:00 (Rhein Energie, Koln)
  • Slovacia – România, pe 26 iunie, ora 19:00 (Waldstadion, Frankfurt)
ADVERTISEMENT