Fotbal international

Marius Șumudică îl sfătuiește pe Dennis Man să meargă la Trabzonspor: „Este o echipă extraordinară!”

03.05.2021 | 16:23
Marius Sumudica il sfatuieste pe Dennis Man sa mearga la Trabzonspor Este o echipa extraordinara
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică consideră că Trabzonspor ar fi o alegere bună pentru Dennis Man și e de părere că turcii formează un club extraordinar.

Presa din Turcia și Italia a scris despre o ofertă de împrumut primită de Parma din partea celor de la Trabzonspor, echipă care se află pe locul patru în Turcia și are șanse mari să joace în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, Parma nu are de gând să renunțe prea ușor la jucător, mai ales că patronul american al italienilor vrea să revină rapid în Serie A.

Marius Șumudică crede că Trabzonspor e o alegere bună pentru Dennis Man: „Va juca şi ar creşte şi el ca valoare”

Marius Șumudică este un cunoscător al fotbalului turc și e de părere că Trabzonspor ar fi o variantă excelentă pentru Dennis Man, care avea ocazia să joace în cupele europene în sezonul următor: „Trabzon este o echipă extraordinară. Acolo oamenii trăiesc pentru fotbal şi pun o presiune imensă. Dacă din sezonul viitor suporterii vor reveni pe stadion presiunea va creşte. Presiune mai ales pe adversar, dar şi pe propria echipă, care trebuie să câştige. Aş asemăna momentele cu cele de la Rapid în perioada foarte bună”, a explicat Șumi la digisport.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român îl avertizează totuși pe Dennis Man că nu îi va fi ușor să se impună la Trabzon, chiar dacă și-ar îmbunătăți jocul: „La cum l-am văzut eu pe Dennis în ultima perioadă spun că va juca şi ar creşte şi el ca valoare, desigur dacă interesul e real şi se face transferul. Dar nu îi va fi deloc uşor pentru că acolo doar dacă eşti şmecher rezişti, dacă nu, nu joci. Avci (n.r. antrenorul echipei) a transformat echipa după ce a preluat-o, joacă bine şi are rezultate”.

Șumudică nu îl vede titular cert pe Man la Trabzon: „Pe postul lui Dennis, Trabzon are un jucător foarte bun”

Marius Șumudică mai aduce un argument în sprijinul acestei idei și a declarat că Trabzonspor are un jucător de mare valoare pe postul lui Dennis Man: „Pe postul lui Dennis, Trabzon are un jucător foarte bun, Abdulkadir, dar e operat de ligamente încrucişate. Au avut ofertă de peste 25 de milioane de euro pe el, dar s-a rupt, săracul. Ghinonist!”, a avertizat rapidistul.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a povestit un episod sugestiv pentru nebunia de la Trabzon, unde oameni respiră și trăiesc pentru fotbal și pentru echipa lor: „Îţi dau un exemplu despre nebunia de la Trabzonspor. Când era antrenor la echipă, Şota Arveladze a ieşit în dimineaţa unui meci să se plimbe. Şi a fost aşteptat de o bunică. O femeie la vreo 70 de ani care a strigat după el: ‘Şota! Şota”. “Da, mamaie”, sau ce i-o fi spus el”, s-a amuzat Șumudică, care a continuat:

„Iar doamna i-a strecurat în palmă un bileţel cu echipa. Avea scris pe foaie formula pe care să o folosească în seara aia! Mi-a povestit unul dintre colaboratorii mei care era la Trabzon atunci. Cam aşa se trăieşte fotbalul acolo. Este dificil, ascultă-mă ce-ţi spun. Campionatul Turciei este dificil şi imprevizibil, de aceea este foarte frumos”, a spus antrenorul lucrurilor pe nume.

ADVERTISEMENT