Fotbal international

Marius Șumudică, imaginile zilei în Turcia. Antrenorul lui Gaziantep a împărțit baclava suporterilor rivali. FOTO

22.02.2020 | 17:15
Marius Sumudica imaginile zilei in Turcia Antrenorul lui Gaziantep a impartit baclava suporterilor rivali FOTO
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică și Gaziantep au avut meci în deplasare în runda a 23-a din Superliga Turciei pe terenul celor de la Goztepe. Înainte de startul partidei, excentricul antrenor român s-a pus bine cu fanii gazdelor și le-a oferit acestora baclava, un popular desert turcesc.

Șumudică a oferit imaginile zilei în Turcia. Antrenorul lui Gaziantep a împărțit baclava suporterilor rivali

Obișnuit mai degrabă cu conflictele cu fanii adverși, Marius Șumudică a apărut sâmbătă în ipostaze mai puțin obișnuite pentru el.

ADVERTISEMENT

Antrenorul celor de la Gaziantep s-a aflat în mijlocul fanilor celor de la Goztepe împărțind bucăți de baclava.

Imaginile inedite cu Șumudică au făcut înconjurul site-urilor din Turcia, jurnaliștii evidențiind noua atitudine împăciuitoare a antrenorului român. Alături de Șumudică, și ceilalți jucători de la Gaziantep au oferit baclava fanilor lui Goztepe.

ADVERTISEMENT
Marius Șumudică, imaginile zilei în Turcia. Antrenorul lui Gaziantep a împărțit baclava suporterilor rivali. FOTO
Marius Șumudică, imaginile zilei în Turcia. Antrenorul lui Gaziantep a împărțit baclava suporterilor rivali. FOTO/Twitter

Gestul echipei la care mai sunt legitimați românii Alex Maxim și Alin Toșca este unul tradițional în Turcia. Acesta se datorează faptului că Goztepe are un stadion nou în acest sezon.

Goztepe, bijuterie de 34 de milioane de Euro

În 2020, Goztepe și-a inaugurat ”Gürsel Aksel Stadyumu”, o arenă de 25.000 de locuri care se încadrează într-un larg proiect de dezvoltare al fotbalului din Turcia.

ADVERTISEMENT
  • 219.000.000 de lire turcești a costat arena, aproximativ 34.000.000 de euro

Baclavaua, darul oferit de Șumudică fanilor lui Goztepe, este un desert turcesc, o delicatesa fiind una dintre cele mai cunoscute prăjituri ale Orientului.

Este considerată prăjitura națională în Grecia, Turcia, Bulgaria, dar se regăsește în toate bucătăriile din Balcani, în Orientul Mijlociu și în țările din Maghreb, fiind în egală măsură și un desert al armenilor, al ciprioților și afganilor.

ADVERTISEMENT

Gaziantep și Goztepe, meci important în prima ligă a Turciei

Înainte de meciul direct de sâmbătă, Goztepe și Gaziantep sunt vecine de clasament în Superliga Turciei. Gazdele sunt pe 8, cu 33 de puncte, iar trupa lui Șumudică este pe 9, cu 30 de puncte.

ADVERTISEMENT