Fotbal international

Marius Șumudică, impresionat de Ianis Hagi: ”Dacă Ronaldo și Messi reușesc ce face el, mă las de antrenorat”

30.10.2019 | 21:08
Marius Sumudica impresionat de Ianis Hagi Daca Ronaldo si Messi reusesc ce face el ma las de antrenorat
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, unul dintre antrenorii români cu rezultate peste hotare, are numai cuvinte de laudă pentru noul decar al naționalei de fotbal a României, Ianis Hagi. Antrenorul celor de la Gaziantep Gazisehir îl consideră pe fiul ”Regelui” un jucător unic în Europa prin prisma jocului său de picior.

Marius Șumudică, cuvinte de laudă pentru Ianis Hagi: ”Dacă Ronaldo și Messi reușesc ce face el, mă las de antrenorat”

Antrenorul de 48 de ani îl vede pe Ianis ca fiind un jucător de clasă în devenire. Șumudică s-a declarat impresionat de felul în care Ianis Hagi lovește mingea și consideră că nici starurile Cristiano Ronaldo și Lionel Messi nu pot executa loviturile precum o face jucătorul lui Genk. ”Șumi” chiar a lansat o provocare și spune că se va lăsa de meserie dacă jucătorii de la Juventus și Barcelona reușesc ceea ce face Ianis.

ADVERTISEMENT

”E un jucător în devenire de clasă. Un jucător care are calitățile pentru a fi top. Eu nu am mai văzut în viața mea un jucător în Europa ca el. Îi aducem pe Ronaldo și pe Messi și îi punem să bată cornere. Dacă unul dintre ei bate cornerul cu ambele picioare precum Ianis Hagi, eu mă las de antrenorat.”, a spus Șumudică la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu” de la gsp.

Șumudică: ”Unde scrie Hagi la națională, acolo să punem numărul 10”

Șumudică s-a pronunțat și pe tema numărului 10 de la echipa națională. În opinia tehnicianului din SuperLiga Turciei, Ianis este singurul îndreptățit să poarte acest număru greu în echipa lui Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

”Ianis Hagi e numărul 10! Unde scrie Hagi în cabină și unde sunt ghetele, tricoul cu numărul 10 trebuie pus acolo direct! Ianis trebuie susținut. Ce ne vine din spate? Pe cine să facem numărul 10, dacă nu-l ajutăm pe Ianis? Să bați 11 metri și cu stângul și cu dreptul și să nu-ți dai seama de biomecanică. Este incredibil! Incredibil! Nu există în Europa și în lume ce face Ianis. Pe o distanță de 40 de metri nu-ți dai seama dacă e stângaci sau dreptaci”, a mai spus Șumudică pentru sursa citată.

  • Meciul Insulele Feroe – România din preliminariile EURO 2020, primul cu Ianis Hagi ”decar” la națională
ADVERTISEMENT