Fotbal international

Regretul lui Marius Șumudică după despărțirea de Rizespor: „Simțeam că am făcut o greșeală!”

04.03.2021 | 23:09
Regretul lui Marius Sumudica dupa despartirea de Rizespor Simteam ca am facut o greseala
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică şi-a anunţat plecarea de la Rizespor, după ce echipa lui a suferit o nouă înfrângere. Formaţia românului a fost învinsă de Kayserispor, de unde Dan Petrescu a plecat de curând.


Regretul lui Marius Șumudică după despărțirea de Rizespor

UPDATE, 4 martie, ora 23:10 / Marius Șumudică a vorbit după despărțirea de Rizespor și recunoaște că a greșit atunci când a preluat echipa din mers, mai ales că își dorea să ia o pauză până în vară după despărțirea de Gaziantep:

ADVERTISEMENT

După față, unii mă întreabă când ies la pensie. Am vrut să-mi dau demisia acum trei meciuri. Simțeam că am făcut o greșeală, simțeam că e o incompatibilitate între mine și echipă.

Un club extraordinar din punct de vedere administrativ, al oamenilor de acolo, dar nu a fost de ajuns. Ultimii 15-16 ani, poate doar la Brașov când am luat echipa de pe locul 12 și am lăsat-o tot pe 12, doar atunci să mai fi fost ca acum și să nu urc vreo echipă mai sus.

ADVERTISEMENT

Nu o să mai iau o echipă din mers, mai ales că eu voiam să iau o pauză până în vară după plecarea de la Gaziantep”.

„Am considerat că e mai bine să iau această decizie, nu au vrut să mă lase să plec, am avut o clauză de plătit pentru a pleca, dar până la urmă am ajuns la un consens cu conducerea.

ADVERTISEMENT

Acum m-am întors și soția mi-a făcut un cadou frumos și mi-a chemat mai mulți prieteni la noi”, a mai spus Șumudică la TV DigiSport.


Șumudică și-a reziliat contractul cu Rizespor în ziua în care a împlinit 50 de ani

UPDATE, 4 martie, ora 12:09 / Antrenorul echipei Caykur Rizespor, Marius Șumudică, și-a reziliat oficial contractul cu formația turcă, chiar în ziua în care a împlinit 50 de ani.

ADVERTISEMENT

”Drumurile noastre s-au despărțit de Marius Ninel Șumudică. Contractul a fost reziliat de comun acord cu antrenorul Marius Ninel Șumudică. Dorim să-i mulțumim domnului Șumudică pentru serviciile oferite și să-i urăm succes în cariera sa”, este comunicatul clubului Rizespor.


Marius Șumudică pleacă de la Rizespor

UPDATE, 3 martie, ora 20:52 / Marius Șumudică și-a anunțat plecarea de la Rizespor după înfângerea lui Kayserispor: Poate că o schimbare va fi benefică echipei. Voi sta de vorbă în zilele următoare cu oamenii din conducere. Cert e că există un conflict între mine și jucători. 

Am și probleme de sănătate din cauza stresului. Pentru prima dată în 20 de ani nu am reușit să aduc un plus echipei, e vina mea. Suntem la capătul drumului, iar eu nu vreau să-mi pierd viața pe bancă”


ȘTIRE INIȚIALĂ:

Astfel, Rizespor ajunge opt meciuri consecutive fără victorie, dintre care patru sunt înfrângeri. Tehnicianul român are o singură victorie, 3-0 cu Gaziantep, fosta sa echipă, însă atunci se afla în țară și conducea antrenamentele online.

Rizespor este la două puncte distanță de primul loc retrogradabil, iar formația are de tras serios pentru a rămâne în prima ligă din Turcia și în sezonul viitor.

Încă un meci pierdut în Turcia pentru Marius Șumudică la Rizespor

Rizespor a fost învinsă de Kayserispor în campionat, iar formația lui Marius Șumudică nu a mai câștigat de opt partide și este aproape de locurile retrogradabile.

„Eu am aici un contract, dar dacă nu sunt mulțumiți de mine cei din conducere, putem să ne așezăm la masă și să discutăm.

Nici Jose Mourinho nu ar reuși, dacă ar veni aici. Fotbaliștii mei nu pot face un dribling, nimic!”, a fost declarația lui Marius Șumudică în urmă cu patru zile, iar lucrurile nu par că s-au schimbat.

Șumudică, criticat pentru declarația lui

Fostul internațional turc Ridvan Dilmen, care a jucat timp de 12 ani la Fenerbahce Istanbul, este de părere că Marius Șumudică a cerut practic să fie dat afară cu aceste afirmații și consideră că acesta nu mai pote fi antrenorul echipei.

„Șumudică ar trebui să fie demis după aceste declarații, trebuie să se despartă de Rizespor. Mie îmi place Șumudică, e un antrenor care propune un sistem clar, dar declarația lui a fost ca și cum ar fi spus: ‘Dați-mă afară, mi-e dor de România’.

Nu e posibil ca echipa și antrenorul să mai lucreze împreună după aceste declarații”, a spus Ridvan Dilmen.

  • 16 este locul pe care îl ocupă Rizespor în campionat, cu 28 de puncte în 27 de etape
ADVERTISEMENT