Sport

Marius Șumudică, îngrijorat înaintea manșei I cu Lincoln Imps. ”Sunt condiții grele, sper să rezolvăm calificarea după primul meci”

CFR întâlnește, marți, campioana din Gibraltar, Lincoln Red Imps, iar terenul de joc îi dă emoții lui Marius Șumudică. Meciul se va disputa pe o suprafață sintetică.
19.07.2021 | 21:36
Marius Sumudica ingrijorat inaintea mansei I cu Lincoln Imps Sunt conditii grele sper sa rezolvam calificarea dupa primul meci
ADVERTISEMENT

Campioana României s-a calificat cu mari emoții în turul 2 preliminar al Champios League, cu 4-3 la general, după dubla cu Borac Baja Luka, golul calificării venind în minutul 118.

Nici partida din Gibraltar nu este una care să-l liniștească pe antrenorul campioanei CFR. Suprafața de joc nu este deloc pe lacul lui Șumudică.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: ”Trebuie să fim atenți. Mingea nu sare, se oprește”

Tehnicianul CFR-ului a mărturisit că a analizat din toate punctele de vedere jocul adversarului din manșa I din turul 2 preliminar, Lincoln Red Imps, și nu crede că echipa lui va avea un meci ușor.

Șumudică este convins că diferența de valoare superioară a echipei sale, ar putea fi ușor anihilată de condițiile în care se va juca meciul.

ADVERTISEMENT

”Va fi un joc dificil din cauza condițiilor de aici. Terenul sintetic oprește viteza de joc, trebuie să fim foarte atenți. Mingea nu sare foarte mult, se oprește. Sunt alte condiții față de un teren normal de iarbă.

E clar că ei au avantajul acestui teren, având în vedere că aici își joacă toate meciurile din campionat, dar fotbalul e fotbal.

ADVERTISEMENT

Și dacă joc pe nisip, tartan sau ciment, din punct de vedere al valorii nu cred că se pune problema și va trebui să plecăm cu un rezultat pozitiv, care să ne dea liniște la meciul retur”, a declarat Șumudică.

Lincoln Red Imps a făcut instrucție cu Fola Esch în primul tur

Un alt aspect care îl îngrijorează pe antrenorul campioanei României este ascendentul moral pe care jucătorii echipei din Gibraltar îl au după meciurile din primul tur preliminar.

ADVERTISEMENT

”Au un avantaj moral, ultimul joc de acasă l-au câștigat cu 5-0 în această competiție, dar suntem pregătiți. Indiferent de suprafața pe care jucăm, valoarea trebuie să-și spună cuvântul și aș prefera să rezolvăm calificarea din meciul tur, după care să ne concentrăm pe retur și pe ceea ce avem de făcut în campionat.

Au câțiva jucători, i-am urmărit foarte bine. Au câțiva jucători de calitate, care au jucat în liga a doua și a treia din Spania. Sunt jucători cu calitate, care îți pot pune probleme dacă nu iei jocul în serios. Sper să fim concentrați, încerc să le transmit jucătorilor motivația mea pentru a nu avea surprize”, a mai spus Șumudică.

Manșa I a turului 2 preliminar din Liga Campionilor, dintre Lincoln Red Imps și CFR se joacă marți, de la ora 19:00. Returul este programat o săptămână mai târziu, la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT