Marius Șumudică, interzis pe banca naționalei României de baskanul lui Gaziantep: „I-am prelungit contractul pentru a preveni ofertele de la FRF”

Ionut Neamţu    Francisc Oprea   
în SuperLiga Turciei
05/12/2019, 11:41
Marius Șumudică, interzis pe banca naționalei României de baskanul lui Gaziantep: „I-am prelungit contractul pentru a preveni ofertele de la FRF”
Marius Șumudică, antrenorul celor de la Gaziantep Gazișehir. Sursă Foto: Hepta

Baskanul echipei Gaziantep Gazișehir, unde Marius Șumudică antrenează, a declarat că a prelungit contractul tehnicianul pentru a evita ca acesta să ajungă selecționerul României. De asemenea, Mehmet Buyukeksiden susține că „Șumi” are toată susținerea oficialilor clubului.

Șumudică a primit „interzis” pe banca naționalei României

Deși Marius Șumudică a declarat că nu a avut niciun contact cu oficialii Federației Române de Fotbal pentru preluarea naționalei României, șeful de la Gaziantep Gazișehir susține că motivul pentru care contractul antrenorului a fost prelungit este chiar evitarea unei posibile plecări a lui Șumudică.

Am decis să continuăm cu Marius Șumudică pentru a asigura stabilitatea echipei și pentru a arăta încredere jucătorilor și antrenorilor. În plus, pentru a preveni ofertele venite de la Federația Română de Fotbal i-am prelungit contractul pe încă doi ani“, a spus Mehmet Buyukeksiden pentru publicația turcă Fanatik.

Marius Șumudică nega o venire la națională

După ce Cosmin Contra a ratat șansa obținerii unei calificări directe la Campionatul European și a plecat de pe banca tehnică a echipei naționale, Marius Șumudică a fost unul dintre numele vehiculate pentru rolul de selecționer.

Totuși, tehnicianul de 48 de ani susținea că nu se gândește la un astfel de rol, preferând să activeze, cel puțin deocamdată, la o echipă de club: „Mă văd ca un antrenor care să lucreze zi de zi, pentru că ard pentru fotbal şi altceva nu ştiu să fac. Momentan, nu cred că se pune problema să fiu selecționer”.

Gaziantep, fără victorie de patru meciuri

Marius Șumudică a semnat cu Gaziantep Gazișehir în vară, iar după 13 runde, formația pentru care evoluează Alin Toșca și Junior Morais este pe locul 12 în clasamentul din Superliga Turcă. Chiar dacă locul din clasament este apreciabil pentru o nou-promovată, echipa antrenată de Marius Șumudică nu a mai câștigat de patru meciuri.

În ultimele trei runde, Gaziantep Gazișehir a înregistrat două înfrângeri și un rezultat de egalitate, ultima victoria fiind înregistrată în urmă cu o lună, 2-1 cu Ankaragucu.

Pentru formația antrenată de Marius Șumudică urmează duelul din șaisprezecimile de finală ale Cupa Turciei, cu Kirklarelispor, echipă aflată pe locul 13 în liga a treia.

Închide ×