Sport

Marius Şumudică a făcut din nou scandal în Turcia: “Te invit pe tine să antrenezi”

Marius Șumudică este unul dintre cei mai vizibili antrenori români de fotbal. Comportamentul său, excentric uneori, face ca reflectoarele presei să fie permanent ațintite asupra lui.
06.12.2021 | 23:40
Marius Sumudica a facut din nou scandal in Turcia Te invit pe tine sa antrenezi
ADVERTISEMENT

În ultima etapă din campionatul Turciei, Yeni Malatyaspor, echipa antrenată de românul Marius Șumudică, a remizat pe terenul celor de la Konyaspor, scor 0-0.

Marius Șumudică s-a supărat pe un jurnalist turc

La un moment dat, din sală i-a fost adresată o întrebare lui Marius Șumudică, despre jocul defensiv prestat de Malatyaspor.

ADVERTISEMENT

Șumudică a fost extrem de nervos când i s-a pus această întrebare. Răspunsul său a fost următorul: ”Nu este și părerea mea. Malatya a jucat foarte bine și merită acest punct. Uneori un punct te salvează de la retrogradare sau te face campion. Te invit pe tine să antrenezi Malatya. Știi că am 10 jucători sub 20 de ani în echipă?”, a răbufnit antrenorul român.

El a continuat apoi în aceeași notă: ”Vreau să îți pun eu o întrebare. De ce face Șumudică maximum 1-2 schimbări pe meci? Ar trebui să ştii mai multe despre fotbal”, au fost ultimele cuvinte ale lui Șumudică înainte de a se ridica și să iasă din sală.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: ”Am scos un punct de aur”

La conferința de presă care a urmat acestui meci, Șumudică a lăudat echipa gazdă, spunând că aceasta a jucat foarte bine și că este neînvinsă pe teren propriu.

I-am anulat tactic. Nu le-am oferit șanse mari de gol. îmi felicit jucătorii pentru că mi-au ascultat sfaturile și au pus în practică tot ce am lucrat în această săptămână la antrenamente. Nu am primit gol în ultimele două meciuri”, a spus Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Este foarte important că nu am pierdut astăzi. Am luat un punct de aur. Din ianuarie veți vedea o altă față a echipei. Vom face minimum 6-7 transferuri”, a mai anunțat antrenorul român în aceeași conferință de presă.

Reacție dură a fanilor de la Konyaspor

Suporterii echipei gazdă, la rândul lor, au reacționat după această ieșire a lui Șumudică. Ei au scris pe conturile de socializare: ”Șumudică s-a dat în stambă din nou. A provocat din nimic această ieșire. Este o rușine pentru cluburile noastre că acest om se implică mereu în fotbalul turc. Ajunge!”, a fost esența mesajelor postate.

ADVERTISEMENT

Șumudică este un campion al ieșirilor la conferințele de presă. În timpul acestui tip de evenimente el a plâns, a făcut show-uri, a fost incendiar, ba chiar și-a și dat jos pantalonii în fața jurnaliștilor.

Deși în ultima conferință de presă Șumudică a afirmat că Malatyaspor nu a primit gol în ultimele meciuri (aluzie la cele de campionat, 0-0 cu Galatasaray și 0-0 la Konyaspor), între acestea echipa sa a jucat o partidă de Cupa Turciei. Malatya a câștigat cu 3-1, după prelungiri, în fața celor de la Akhisarspor.

În campionat, Malatyaspor ocupă locul 18, antepenultimul, cu 14 puncte acumulate după 15 runde disputate.

ADVERTISEMENT