Fotbal intern

Marius Șumudică l-a pus antrenor la Astra Giurgiu pe Bogdan Andone. “Am girat în fața lui Ioan Niculae!” Îl vrea pe Denis Alibec. “Și mâine l-aș lua!”

09.12.2019 | 10:29
Marius Sumudica la pus antrenor la Astra Giurgiu pe Bogdan Andone Am girat in fata lui Ioan Niculae Il vrea pe Denis Alibec Si maine las lua
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a vorbit despre parcursul bun al Astrei Giurgiu din Casa Pariurilor Liga 1, iar fostul antrenor al campioanei României a dezvăluit că el a fost cel care a insistat ca Dani Coman și Ioan Niculae să îl pună antrenor principal pe Bogdan Andone.

Marius Șumudică l-a pus antrenor la Astra Giurgiu pe Bogdan Andone

“Am văzut meciul aseară. Pentru mine  ok, nu pot să spun acum că nu sunt mirat de ceea ce se întâmplă. Nu mă așteptam la asemenea parcurs.  Mi-a egalat recordul de meciuri câștigate. Eu îl știu foarte bine pe Bogdan și am girat în fața domnului Niculae.

ADVERTISEMENT

El m-a sunat și i-am spus să am încredere în el. L-am sunat pe Dani Coman și i-am spus să îl pună antrenor pe Bogdan Andone pentru că știu ce poate. Și-a făcut un staff foarte bun la Astra, are un preparator fizic italian foarte bun și l-a luat pe Vasile Maftei care știe jocul foarte bine”, a spus Marius Șumudică la Digi Sport Matinal.

Cum îi faci pe Budescu și Alibec să dea randament maxim

Mai mult, Marius Șumudică îl avertizează pe Bogdan Andone că lucrurile se vor schimba în momentul în care începe play-off-ul, dar îl laudă că a reușit să învingă antrenori precum Gică Hagi și Victor Pițurcă în acest sezon. Actualul tehnician al celor de la Gaziantep i-a ridicat în slăvi pe Constantin Budescu și Denis Alibec după Astra Giurgiu – Craiova, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Când începe play-off-ul o să fie altceva. El a ajuns să îi bată pe Hagi, Pițurcă. Bravo! Merită să antreneze în Liga 1 fără probleme. Domnul Niculae este un tip care se aprinde foarte ușor. Pe mine m-a dat afară de 3 ori și m-am întors de 4 ori. Eu nu îi dau sfaturi lui Bogdan Andone, este meritul lui 100%. Meritul meu este că l-am convins pe domnul Niculae să îi dea o șansă lui Bogdan Andone.

Sunt jucători cărora trebuie să le dai o libertate aparte, să știi să te comporți. Eu le dădeam ceva și îi obligam să îmi dea înapoi. Îi făceam să le fie rușine de mine. Așa i-am zis și lui Bogdan să facă. Trebuie să îi sensibilizezi, să le dai plăcerea de a juca”, a spus Șumi.

ADVERTISEMENT

De ce nu-l poate transfera Marius Șumudică pe Denis Alibec

Marius Șumudică a dezvăluit că a încercat să îl transfere pe Denis Alibec după ce a plecat de la Astra Giurgiu, chiar și la Gaziantep, dar turcii nu au banii necesari pentru a putea să-l cumpere pe internaționalul român.

“Eu nu mai am ce să vorbesc despre cei doi (n.r. Budescu și Alibec). Am fost câteodată criticat că îi laud, dar sunt doi jucători care fac diferența. Budescu poate să aibă 10 kilograme în plus și să mănânce 10 porci pentru că nu ai ce să îi zici. E numărulul 1, iar apoi e Alibec. El și Pușcaș sunt jucători puternici.

ADVERTISEMENT

Eu am încercat tot timpul, dar nu ai cum. Am încercat să îl iau împrumut cu drept de cumpărare. M-au întrebat înainte de meci de Alibec, e un turc de aici care îl iubește. Zicea că ar fi extraordinar ca el să vină în Turcia. Oricine și l-ar dori pe Alibec. Și mâine l-aș lua, dar nu există posibilitatea. Doar cluburile mari din Turcia plătesc pentru transferuri”, a spus Marius Șumudică.

 

ADVERTISEMENT