Fotbal international

Marius Șumudică l-a transferat pe atacantul care a fost dorit de Gigi Becali la FCSB

26.02.2019 | 11:24
Marius Sumudica la transferat pe atacantul care a fost dorit de Gigi Becali la FCSB

Al Shabab, echipă antrenată de Marius Șumudică, l-a transferat pe Danilo Moreno Asprilla, atacantul care a fost dorit de Gigi Becali la FCSB în iarna anului 2015, după ce Laurențiu Reghecampf a revenit pe banca tehnică a vicecampioanei României.

În momentul în care Laurențiu Reghecampf revenise la FCSB, antrenorul a dorit să îl aducă la vicecampioana României pe Danilo Moreno Asprilla, atacantul cu care colaborase în perioada petrecută pe banca tehnică a lui Litex Lovech. În acel moment, columbianul declara într-un interviu acordat pentru FANATIK că își dorește să joace pentru FCSB, dar transferul nu s-a concretizat.

Marius Șumudică l-a transferat pe Danilo Asprilla, atacantul care a fost dorit de Gigi Becali la FCSB

Astfel, Danillo Asprilla a fost vândut de Litex Lovetch la Al Ain FC pentru 2,5 milioane de euro, iar apoi a fost cedat la Al Feiha. Columbianul în vârstă de 30 de ani l-a impresionat pe Marius Șumudică, iar acesta va ajunge sub comanda antrenorului român în vară, la finalul sezonului 2018 – 2019.

Danilo Asprilla, atacantul transferat de Marius Șumudică la Al Shabab
Danilo Asprilla, atacantul transferat de Marius Șumudică la Al Shabab

Claudiu Keșeru a avut ocazia să se dueleze cu Danilo Asprilla în campionatul din Bulgaria, iar atacantul român a rămas plăcut impresionat de evoluția columbianului. “E un jucător foarte interesant. Scoate adversarul din joc cu mare uşurinţă, are viteza foarte bună şi poate face diferenţa într-un meci, pentru că driblează şi e imprevizibil. Poate evolua în atac atât ca vârf, cât şi ca extremă“, îl caracteriza Claudiu Keşeru pe columbianul Danilo Moreno Asprilla.

În perioada când evolua pentru FC Litex Lovetch, Danilo Moreno Asprilla a înscris 25 de goluri și a oferit 16 pase decisive în 73 de meciuri. Columbianul în vârstă de 30 de ani este cotat de site-urile de specialitate la 3,4 milioane de euro. Pe parcursul carierei a mai jucat pentru Independiente Santa Fe, Rampla Juniors FC, Al Ain și Al Feiha.

  • 16 goluri în 48 de meciuri are Danilo Asprilla în tricoul lui Al Feiha FC