ADVERTISEMENT
Fotbal international

Marius Şumudică, lăudat după ce a dus-o pe Gaziantep pe primul loc: „E chiar incredibil”

Autor: Cristi Maciuca | 05.01.2021 | 17:55
Marius Şumudică, lăudat după ce a dus-o pe Gaziantep pe primul loc: „E chiar incredibil”
Marius Şumudică, lăudat după ce a dus-o pe Gaziantep pe primul loc: „E chiar incredibil”. FOTO: hepta.ro

Marius Șumudică (49 de ani) e antrenorul român al momentului. Tehnicianul primește laude din toate direcțiile după ce a urcat pe primul loc în campionatul Turciei.

ADVERTISEMENT

Fost jucător în Super Lig și actual antrenor la Poli Iași, Daniel Pancu a vorbit despre cât de mare este importanța succesului lui Marius Șumudică, în ciuda faptului că din competiție s-au scurs doar 16 etape.

Daniel Pancu (43 de ani) a evoluat la două echipe din Turcia, Beșiktaș, în perioada 2002-2006, și Bursaspor, între 2006 și 2007.

Daniel Pancu îl laudă pe Marius Șumudică: „E antrenorul român al momentului”

Cu Șumudică la timonă, Gaziantep a urcat pe primul loc în Super Lig. Echipa la care evoluează și Alexandru Maxim și Alin Toșca a câștigat cu scorul de 2-0 confruntarea cu Ankaragucu. Maxim (69) și Șahin (90+6) au marcat golurile gazdelor.

ADVERTISEMENT

„E un an fantastic pentru el. Cred că e antrenorul român al momentului. E chiar incredibil! Îți spun sigur că e incredibil. Campionatul e foarte lung, e un campionat foarte puternic, cu mulți jucători de valoare, toate echipele au internaționali, inclusiv echipele mici, Kayseri, de exemplu, care e pe ultimul loc, are internaționali români, dar Șumudică cunoaște campionatul și îl cunoaște bine în momentul de față, a declarat Daniel Pancu, conform Digi Sport.

Ca urmare a acestui rezultat, Gaziantep are 31 de puncte, la fel ca ocupanta locului 2, Beșiktaș. Fosta echipă a lui Pancu are însă un meci mai puțin disputat.

„Au mai fost surprize. Mai e și Hatayspor, care e pe locul 6. Acolo e antrenor un fost coleg de-al meu, Omer Erdogan. Important e să termine așa. Surprize au mai fost în fiecare an. Ultima echipă mică a fost Bursaspor, cu Giani Kiriță, ultima surpriză care a luat campionatul. Nu e cazul lui Gaziantep. Dacă va termina în primele șase poate fi o performanță uriașă”, a adăugat antrenorul lui Poli Iași.

ADVERTISEMENT

„Va fi în discuții cu o echipă mare”

Contractul lui Marius Șumudică cu Gaziantep expiră la finalul sezonului, iar Daniel Pancu îl vede antrenând la o echipă mare din Super Lig.

„Cu siguranță va avea ocazia să antreneze sau va fi în discuții cu o echipă mare. Dacă nu cele trei din Istanbul, măcar cu Bașakșehir sau Trabzonspor. Cred că se va ivi aceasă ocază”, a mai declarat Pancu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!