Sport

Marius Șumudică, leul din cușca CFR-ului, se bucură la goluri doar cu mâna la inima tricoului vișiniu!

Marius Șumudică a trăit ca un leu în cușcă primul meci oficial pe banca CFR-ului, confruntarea cu Borac Banja Luka, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, câștigat cu 3-1.
06.07.2021 | 22:03
Marius Sumudica leul din cusca CFRului se bucura la goluri doar cu mana la inima tricoului visiniu
Marius Șumudică, leul din cușca CFR-ului, se bucură la goluri doar cu mâna la inima tricoului vișiniu!
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică și-a început mandatul oficial pe banca celor de la CFR Cluj în confruntarea cu Borac Banja Luka, în primul tur preliminar al Champions League. Tehnicianul a revenit pe banca unei echipe românești la patru ani, o lună și 10 zile de la ultimul meci pe care l-a disputat în țară.

Pe 27 mai 2017, Astra pierdea finala Cupei României cu FC Voluntari, scor 4-6,  confruntare care avea să fie și ultima a lui Marius Șumudică pe banca giurgiuvenilor. Tehnicianul a plecat în Turcia, la Kayserispor. Și tot în Turcia a continuat și în sezoanele următoare, cu „halta arabă”, până în această primăvară. FANATIK a urmărit din tribuna din Gruia cum a reacționat Șumudică la revenirea în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, primul meci oficial pe banca CFR-ului, 3-1 cu bosniacii de la Banja Luka

În conferința de prezentare de la CFR Cluj, Șumi a promis că va fi mai cumpătat pe banca tehnică, iar temperamentul vulcanic pentru care era cunoscut va dispărea. Atenționarea sa a devenit valabilă de la chiar prima apariție oficială, prima și pe „Dr. Constantin Rădulescu”. A fost CFR Cluj – Borac Banja Luka 3-1.

„O să vedeți un alt Șumudică, din punct de vedere al comportamentului, al imaginii. Nu vreau ca echipa mea să fie privată de prezența mea pe bancă. La condițiile pe care le am, trebuie să fii nebun ca să-ți pătezi imaginea.

ADVERTISEMENT

Am ajuns la un club mare nu doar în România. Nu trebuie să mai fac nicio greșeală. Nu, nu veți vedea o statuie. Trăiesc jocul și voi face totul în limita bunului simț și a regulamentului. Nu voi jigni pe nimeni și prefer să nu mai intru în dialoguri în contradictoriu. Sunt antrenor și trebuie să arăt lucruri doar pe teren”, a spus Șumudică.

„Șumi” a stat în picioare non-stop în prima parte! S-a așezat doar la golul din prelungirile reprizei marcat de bosniaci

Înaintea confruntării cu Borac Banja Luka, antrenorul lui CFR Cluj a ieșit de la vestiare salutându-i pe suporteri și a dus mâna la inimă, un gest cunoscut al tehnicianului, pe care l-a făcut și la celelalte echipe pe care le-a antrenat.

ADVERTISEMENT

Prima repriză a fost trăită cu mari emoții de Șumudică. A stat aproape non-stop în picioare, însă a făcut tot posibilul să nu se exteriorizeze prea mult. Bucuria de la golurile lui Omrani și Deac a fost una reținută, tehnicianul strângând pumnul. Dar ducând și mâna la inima tricoului vișiniu, întorcându-se spre noii săi fani de la tribuna 1.

Singurul moment în care Marius Șumudică s-a așezat pe parcursul primei reprize a fost la golul bosniacilor. Dezamăgit de cum a gestionat apărarea sa faza golului lui Moraitis, Șumi s-a aruncat în scaun după golul din minutul 45+1.

ADVERTISEMENT

S-a liniștit abia la golul superb al islandezului Sigurjonsson! Dar s-a asigurat că defensiva e foarte atentă, chemându-l pe Cestor pentru indicații suplimentare

Deși CFR Cluj a primit gol înainte de pauză, fanii de la tribuna a doua l-au aplaudat pe antrenor care a ieșit supărat de pe teren. Șumi dădea din cap în stânga și în dreapta și se uita în pământ când a intrat la vestiare.

În minutul 57, după aproape o oră în care se plimba agitat pe marginea terenului, Șumi a cedat. S-a așezat pe bancă, lângă Cristian Panin. Tehnicianul de la CFR Cluj a răsuflat, în sfârșit, ușurat când Sigurjonsson a marcat golul de 3-1.

Bucuria sa nu a fost exuberantă, s-a plimbat prin fața băncii, apoi s-a întors la fanii aflați la tribuna I și a dus mâna la inimă. Înainte de reluarea meciului, l-a chemat pe Mike Cestor pentru a-i da câteva indicații.

Marius Șumudică, "leu în cușcă" pe banca tehnică
Marius Șumudică, “leu în cușcă” pe banca tehnică a CFR-ului

„Șumudică, Șumudică!”, noul refren al peluzei. Și o întrebare pentru jucători: de ce niciunul nu s-a dus la goluri să sărbătorească alături de banca tehnică?

Șumudică pare că „a prins” repede la fani. Sau cel puțin la cei veniți la stadion, care i-au scandat numele în mai multe rânduri, nu doar la începutul și la finalul meciului. „Șumudică, Șumudică” a devenit noul refren al peluzei ceferiste.

Micul seism petrecut la CFR, dezvăluit exclusiv de FANATIK cu patru zile înainte de meci, anume punerea pe liber a venezueleanului Mario Rondon la cererea lui Șumudică, nu e departe. Mulți suporteri au reacționat negativ pe pagina oficială a campioanei, nefiind de acord cu „curățarea” atacantului.

Șumudică este un tip uns cu multe alifii, cu experiență, care a dovedit că știe să țină în mână un vestiar. Cam peste tot pe unde a fost, jucătorii au fost cu el. Și la CFR, măcar declarativ, lucrurile par să stea așa. Totuși, un amănunt a ieșit în evidență la golurile CFR-ului. Nici Omrani, nici Deac, nici Sigurjonsson, cei trei marcatori, plus cei care i-au felicitat, nu s-au dus spre banca tehnică! De ce?

Toți – dar toți! – au venit spre tribuna a doua, acolo unde au stat, ca de obicei, președintele Marian Copilu, Bilașco, Ivașcu, dar și jucătorii care nu au prins lotul. Poate fi doar o întâmplare, mai ales că „logodna” Șumudică – CFR este abia la început. E adevărat că a început frumos, cu un 3-1 care trebuie să-i facă atenți pe campioni, pentru că o deplasare în Bosnia nu e ceva ce ți-ai prea dori în fotbal.

Meciul e gata. Fanii sunt fericiți. Toți sunt aplaudați, jucători, staff, Șumudică… Marian Copilu își felicită noul antrenor, care nu rezistă tentației… Merge să trimită clasicele saluturi cerute de peluza vișinie către Steaua… Da, Șumudică s-a întors acasă! El e, deși vrea să pară altul!

ADVERTISEMENT