Sport

Marius Șumudică încearcă să facă pace cu fanii care i-au cerut demisia. Ce decizie a luat tehnicianul. Video

Marius Șumudică a găsit o metodă inedită pentru a-i convinge pe suporterii turci care i-au cerut demisia în stradă după eșecul cu Rizespor să revină la sentimente mai bune.
22.12.2021 | 11:55
Marius Sumudica incearca sa faca pace cu fanii care iau cerut demisia Ce decizie a luat tehnicianul Video
ADVERTISEMENT

Chiar dacă amenința cu demisia pe motiv că nu îi sunt aduși jucătorii pe care îi dorește, Marius Șumudică și-a dat acordul să rămână la Yeni Malatyaspor până la sfârșitul sezonului. Va avea, însă, o misiune extrem de dificilă, pentru că echipa ocupă în acest moment penultima poziție în clasament, după nu mai puțin de șapte meciuri consecutive fără victorie.

Marius Șumudică încearcă să se apropie de fanii Malatyei. Tocmai și-a făcut cont de Twitter

Și pentru că un necaz nu vine niciodată singur, zeci de fani s-au strâns în fața magazinului oficial după ultima înfrângere – 0-1 cu Rizespor – și au scandat împotriva tehnicianului. Acum, acesta încearcă să-i apropie din nou, prin intermediul rețelelor de socializare.

ADVERTISEMENT

Iubesc și respect fanii fotbalului, jucătorii și presa. Pentru a putea ține legătura mai ușor, pentru a vă arăta pasiunea și aprecierea mea, am decis să îmi fac acest cont. Pregătim meciul de joi cu Kayserispor. Munca aduce rezultate. Suntem motivați și vrem să-i facem pe oameni fericiți.

Bine ați venit pe contul meu de Twitter. Vreau să profit de acastă șansă pentru a avea o relație mai strânsă cu fanii fotbalului din jurul lumii. Alături de jucătorii și staff-ul meu, luptăm pentru un rezultat bun contra lui Kayseri.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc pentru susținerea voastră! Sper să vă facem fericiți mâine (n.r. meciul este programat joi, 23 decembrie, la ora 16). Toate cele bune!”, a transmis Marius Șumudică, într-un videoclip publicat pe noul său cont de Twitter.

Discurs dur după ce echipa sa a ajuns la 7 meciuri fără victorie: „A început o criză mare la Malatya”

Imediat după fluierul final al meciului cu Rizespor, tehnicianul român a evidențiat problemele cu care se confruntă la Yeni Malatyaspor și le-a transmis oficialilor un mesaj cât se poate de ferm: are nevoie de jucători cu experiență în lupta pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

Sunt fericit că am venit în Turcia. Nu am vrut să vorbesc până de curând, dar trebuie să vă spun ceva. Voi vorbi despre fostul antrenor. Când am venit la Malatya, am găsit o tragedie.

Eram fericit când am văzut primul 11, însă am rămas şocat când am văzut rezervele. Toţi mi-au spus: ‘Nu te du la Malatyaspor, va retrograda în liga a doua şi îţi vei distruge numele’.

ADVERTISEMENT

Mulţi prieteni mă sună şi-mi spun să revin la Gaziantep. Visul meu în acest moment este s-o readuc pe Malatyaspor la un nivel bun. Lotul este tânăr şi fără experienţă, cu mulţi jucători sub 20 de ani.

Noi nu am putut să avem ocazii mari, în afară de acea minge a lui Tetteh. Rizespor a avut câteva ocazii, dar nu au fost situații clare de gol. Cinci jucători de la ei au intrat din postura de rezerve, iar unul dintre ei a marcat.

Este foarte greu în astfel de condiţii. Echipa are nevoie de jucători cu experienţă. Acum a început o criză mare la Malatya.

Diferenţa a fost făcută de jucătorii care au venit de pe bancă la Rizespor. Eu am putut să fac prima schimbare abia în minutul 85”, s-a plâns Marius Șumudică, la conferința de presă.

Până la sfârșitul anului, Yeni Malatyaspor – care a înregistrat cinci înfrângeri și două remize în ultimele șapte meciuri de campionat – va da piept cu Kayserispor (23 decembrie), Fenerbahce (26 decembrie), respectiv Bandirmaspor (pe 30 decembrie, în Cupa Turciei).

ADVERTISEMENT