Sport

Marius Șumudică a scăpat momentan de demitere la Malatyaspor. Pregătește meciul decisiv cu Gaziantep, fosta sa echipă

Marius Șumudică a negat zvonurile conform cărora ar urma să fie dat afară de la Yeni Malatyaspor după înfrângerea cu Goztepe. „ A fost o seară grea”, a mărturisit tehnicianul.
17.01.2022 | 15:18
Marius Sumudica a scapat momentan de demitere la Malatyaspor Pregateste meciul decisiv cu Gaziantep fosta sa echipa
ADVERTISEMENT
17-01-2022
13:13

Marius Șumudică a primit o nouă șansă din partea conducerii celor de la Malatyaspor. Marți își înfruntă fosta echipă

Marius Șumudică traversează o perioadă extrem de complicată în Turcia. Echipa sa, Malatyaspor, a pierdut primul meci din noul an, iar mați are o deplasare grea la Gaziantepspor, fota echipă a tehnicianului român.

Șumudică e concentrat la maximum înaintea duelului de la Gaziantep. Un nou eșec al Malatyey ar putea însemna sfârșitul aventurii antrenorului în Turcia. 

După ce a primit trei noi jucători, Marius Șumudică este mai liniștit, dar nu are motive să fie și relaxat. Cu doar 15 puncte în clasament, malatyaspor este o candidată serioasă la retrogradare. Meciul Gaziantep – Malatya se joacă marți, de la ora 16:00.

În ciuda anunțului că va fi demis după înfrângerea suferită în fața uneia dintre contracandidatele la evitarea retrogradării, Marius Șumudică intenționează să rămână la Yeni Malatyaspor. Stă mărturie mesajul transmis cu puțin timp în urmă, prin intermediul unei rețelele de socializare.

Marius Șumudică a oferit prima reacție după anunțul că va fi demis

A fost o seară grea pentru noi toți. Am vrut să fie diferit rezultatul și am muncit mult pentru a vă face fericiți.

ADVERTISEMENT

Dar în fotbal nu merge întotdeauna conform planului. Vă mulțumesc pentru incurajările de aseară. Mergem înainte împreună”, a transmis tehnicianul.

Cu Goztepe, echipa sa a deschis scorul după doar șapte minute de la fluierul de start, datorită execuției lui Eskihellac, dar s-a văzut egalată la fel de repede, dintr-un penalty transformat de Berkan Emir, ca Lourency, abia intrat pe teren, să-i dea lovitura de grație, în ultimul sfert de oră, cu largul concurs al portarului Ertac Ozbir, care a intervenit greșit la centrarea trimisă de nigerianul Obinna Nwobodo.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, Șumudică a ajuns pe mâna medicilor: „Se simte foarte rău”

De altfel, adversarii puteau trece în avantaj încă din prima repriză, dacă reușita lui Halil Akbunar nu era anulată pentru o poziție de ofsaid. Imediat după meci, Șumudică s-a simțit rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale, motiv pentru care conferința de presă a fost susținută de secundul său, Gabriel Mărgărit.

Îmi cer scuze în numele lui Marius Șumudică, nu a putut veni, pentru că se simte foarte rău, se află înăuntru, alături de medicii noștri.

ADVERTISEMENT

Am condus cu 1-0 până în minutul 15, a fost un penalty, iar după acel penalty, o lipsă de încredere a apărut în echipă. Unii jucători noi au venit chiar la acest meci.

 Sigur că nu este ușor să-i adaptezi în echipă cu doar două antrenamente. I-am trimis în primul 11 pentru că am considerat că era nevoie de sânge proaspăt.

ADVERTISEMENT

Vor mai veni jucători în zilele următoare. Vom încerca să facem totul împreună în acest campionat, vom face totul să rămânem în Super Lig”, a explicat acesta.

Imediat după fluierul final, publicația turcă Fanatik a anunțat că bașcanii de la Yeni Malatyaspor sunt gata să-l demită pe Șumudică, în condițiile în care echipa ocupă ultima poziție în clasament, cu o serie de 11 meciuri fără victorie, are cel mai slab atac (doar 17 goluri marcate) și cea mai slabă apărare (37 de goluri primite).

ADVERTISEMENT