Sport

Marius Şumudică, mesaj ferm înaintea play-off-ului Conference League: ”Fotbalul românesc este într-o creştere vizibilă”

Marius Șumudică a revenit în țară după un cantonament în Turcia cu Al Raed și a analizat șansele echipelor românești de a trece de play-off-ul Conference League.
15.08.2022 | 16:01
Marius Sumudica mesaj ferm inaintea playoffului Conference League Fotbalul romanesc este intro crestere vizibila
Marius Șumudică a revenit în țară după un cantonament în Turcia cu Al Raed și a analizat șansele echipelor românești de a trece de play-off-ul Conference League. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Pentru un loc în grupele celei de-a treia competiții europene, CFR Cluj va întâlni Maribor, FCSB va juca împotriva celor de la Viking Stavanger, iar Universitatea Craiova va da peste Hapoel Beer Sheva.

Marius Șumudică, analiză înaintea play-off-ului Conference League

Deși este plecat de ceva vreme din fotbalul românesc, Marius Șumudică este în continuare atent la ce se întâmplă cu formațiile noastre în cupele europene și este de părere că toate trei au șanse reale de a trece de play-off-ul Conference League.

ADVERTISEMENT

”Am şi urmărit meciurile echipelor româneşti în cupele europene. Eu spun că toate cele trei echipe au şanse şi îmi doresc din suflet să se califice. Maribor nu mai este ce era, Beer Sheva nu mai este ce era, am văzut că au doar doi străini prin lot sau ceva de genul ăsta. Nu mai e ce era când juca Toni Nwakaeme acolo şi apoi s-a dus la Trabzonspor.

Deci, eu cred că toate echipele noastre au şanse, pentru că şi celelalte echipe au slăbit. În plus, echipele noastre au adus lumea la stadion… Înseamnă mult. Fotbalul românesc este în momentul de faţă într-o creştere vizibilă”, a declarat Șumudică, la întoarcerea în țară.

ADVERTISEMENT

Fanii formațiilor CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova așteaptă cu nerăbdare partidele din play-off-ul Conference League, fază în care transmisiile TV pot fi făcute şi de televiziunile care nu au cumpărat drepturile pentru această competiție, în speță Pro TV pentru țara noastră.

Șumudică e de partea lui Becali în ”războiul” cu Armata

Marius Șumudică a vorbit și despre conflictul dintre FCSB și Clubul Sportiv al Armatei și consideră că la meciul cu Dunajska Streda suporterii au legitimat practic formația patronată de Gigi Becali ca fiind urmașa de drept a Stelei.

ADVERTISEMENT

”Eu nici nu ştiu … A, abia acum îmi pun întrebarea şi nu ştiu care este Steaua, să fiu sincer. La început eu credeam că Steaua este cea care ţine de clubul armatei. Normal aşa ar fi. Fiindcă Steaua a fost o echipă departamentală şi Dinamo la fel.

Adică două echipe care reprezentau Ministerul Apărării Naţionale, mă refer la cei de la Steaua, şi Ministerul de Interne, cei de la Dinamo. În momentul de faţă eu cred că lumea vine mai spre FCSB, deja se confundă cu ceea ce înseamnă Steaua în momentul de faţă.

ADVERTISEMENT

Şi cred că ăsta este răspunsul, ce să zic? Şi am văzut că foarte multă lume din fotbal tinde să creadă asta. Mai ales că atunci când mă uit pe Ghencea se duc 4.000, 3.000, 2.000 de spectatori, adică lumea se duce după performanţă”, a menționat tehnicianul.

ADVERTISEMENT