Fotbal international

Marius Șumudică, mesaj tranșant: „Eu nu aș începe campionatul în România!”

11.04.2020 | 11:24
Marius Sumudica mesaj transant Eu nu as incepe campionatul in Romania
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a vorbit despre situația din România în privința coronavirusului și nu este mulțumit de numărul testelor care se fac la noi în țară, făcând o comparație cu Turcia, motiv pentru care nu consideră că este un moment oportun să se reia campionatul.

Marius Șumudică nu e de acord cu reluarea campionatului în România

Marius Șumudică a explicat motivul pentru care nu e de acord cu reluarea campionatului în România:

ADVERTISEMENT

Eu nu aș începe campionatul în România, e periculos, eu cred cu tărie că am avut coronavirus în iarnă, din ceea ce tot citesc eu am avut simptomele acestea, plus că a avut tot staff-ul meu.

Eu când văd prostiile astea ca la Bayern să se antreneze jucătorii doi într-o parte, trei în altă parte cred că ne hazardăm. Nu se poate să reluăm campionatul, mai ales că noi facem cele mai puține teste de coronavirus. Noi nu cunoaștem ceea ce se întâmplă în rândul populației”.

ADVERTISEMENT

„Am făcut 21 de zile de când stau acasă, nici nu sunt un tip care îmi place să ies afară. Acum stau, mai citesc, urmăresc meciuri, dar pentru mine nu e greu”, a spus antrenorul român.

„Cred că în momentul de față nimeni nu vrea să pună viața fotbaliștilor în pericol”

Marius Șumudică a vorbit și despre situația din Turcia și de felul în care turcii acționaează împotriva coronavirusului: Vorbesc permanent cu jucătorii, preparatorul meu fizic se ocupă de metodologia de antrenament, care sunt bazate pe menținere din punct de vedere fizic și al forței.

ADVERTISEMENT

O dată la două zile, preparatorul fizic se ocupă de jucători. Nu se știe nimic deocamdată, Turcia trece printr-o perioadă grea, sunt în legătură cu conducerea, iar la sfârșitul acestei luni va fi o videoconferință, unde se va lua o decizie.

Fotbalul fără suporteri e ca nunta fără lăutari, ca mâncarea fără sare și piper. Cert este că în momentul de față nimeni nu vrea să pună în pericol viețile celor implicați în fotbal”.

ADVERTISEMENT

„Turcii fac 30.000 de teste pe zi și normal că descoperă 4.000 de oameni care au virusul, în schimb noi nu testăm și nu știm cu siguranță ceea ce se întâmplă în țară.

Eu va trebui să stau 14 zile în carantină când mă întorc în Turcia, dar situația de la Cluj mi se pare incredibilă. Erau oameni care nu știau nici în ce oraș merg.

Eu nu știu cum se calculează bugetele, am văzut că jucătorii au fost de acord să primească 2.000 de lei, dar nu înțeleg ce cheltuieli au cluburile astea, nu înțeleg de ce trebuie să se ajungă la aceste cazuri.

În momentul ăsta cluburile nu au cheltuieli, dar cred că în momentul în care competițiile revin cheltuielile cred, nu înțeleg de ce se pune problema falimentului”, a mai spus tehnicianul lui Gaziantep.

ADVERTISEMENT