Sport

Marius Șumudică a plâns la plecarea în Turcia. Va sta 14 zile în carantină

06.05.2020 | 10:55
Marius Sumudica a plans la plecarea in Turcia Va sta 14 zile in carantina
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică riscă să fie demis de la Gaziantepsor, pentru că nu va putea fi prezent la echipăpe data de 1 mai, așa cum a promis,  ca urmare a prelungirii interdicției de zbor din România către Turcia, conform Ordonanței militare nr.10.


UPDATE, 6 mai, ora 10:55 / Antrenorul român Marius Șumudică a plâns la plecarea spre Turcia, fiind afectat de faptul că trebuie să-și părăsească familia în această perioadă extrem de dificilă. El se întoarce la Gaziantep pentru a relua pregătirea cu echipa, după ce Turcia a relaxat măsurile luate pe timpul stării de urgență cauzată de pandemia de coronavirus. Înainte de începerea antrenamentelor, Marius Șumudică va fi nevoit să stea 14 zile în carantină, iar apoi va fi testat pentru a se vedea dacă a fost sau nu infectat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Clubul a găsit soluții bune, ne vom muta într-un centru universitar. Va trebuie să stăm în carantină 14 zile, după care vom face testul. Aș vrea să-l fac, să văd dacă am avut coronavirus. E greu să stai 14 zile închis, nu mi s-a întâmplat niciodată. O să mă uit la filme. Astăzi am plecat de acasă și am plâns, dar asta e viața. N-am ce să fac, trebuie să mă duc acolo, sunt sub contract. Cred că treptat se va juca în mai multe campionate din Europa”, a declarat Marius Șumudică înainte de a pleca spre Gaziantep.


UPDATE, 30 aprilie, ora 20:45 / Marius Șumudică a găsit o variantă bună pentru a putea pleca înapoi în Turcia. Va putea decola spre Gaziantep chiar și în timpul Stării de Urgență, cu toate că Autoritatea Aeronautică Civilă Română s-a opus inițial.

ADVERTISEMENT

„Ne vom întâlni cu Șumudică, va ajunge sâmbătă. Avem și alți jucători care vin în aeeași seară. Antrenorul nostru, staff-ul lui și Alexandru Maxim sosesc sâmbătă, cu un avion privat.

Am primit permisiunea celor de la Autoritatea Aeronautică, astfel că Șumudică va ajunge aici. Urmează o perioadă de carantină de 14 zile. Pe 11 mai sper că vom avea toată echipa aici, a declarat Mehmet Buyukek, președintele TIM.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică urma să zboare cu un avion privat. Stătea 14 zile în carantină

Antrenorul român, doi membri din staff-ul său tehnic și Alexandru Maxim aveau totul aranjat cu un charter care venea de la Budapesta, dar autoritățile române nu au permis efectuarea zborului. Marius Șumudică se teme că turcii nu vor înțelege situația și vor renunța la serviciile sale.

„Am crezut că pentru zboruri private nu e o problemă, trebuia să plec cu staff-ul şi cu Maxim şi să ajung pe 1 mai. Nu e zbor de linie, nu mă înghesui pe cursă de linie, eram noi 4 într-un avion.

ADVERTISEMENT

Am făcut plata, am completat formulare pentru spaţiul aerian turc, am dat permisele de muncă, tot, dar azi în jur de ora 14 am primit răspunsul – autorităţile române nu au aprobat pe motiv că nu sunt zboruri între România şi Turcia până pe 14 mai potrivit Ordonanţei militare.

Turcii vor să înceapă campionatul în 12-15 iunie. Am vorbit cu cei de la club, eu dacă ajung peste 2 săptămâni acolo trebuie să fac şi 2 săptămâni de carantină, n-aş mai pregăti echipa, s-ar ajunge probabil la o despărţire! Eu voi pierde o sumă foarte mare dacă  mi se va rupe contractul!”- a declarat antrenorul român pentru emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Supărat că poate pierde contractul

„Oamenii nu-l pot aştepta la nesfârşit pe Şumudică. În Turcia, o etapă valorează 500 de mii de euro, nu poţi aştepta la nesfârşit, o fi Şumudică băiat bun, simpatic, dar trebuie să fie antrenată echipa. Au venit jucători din Franţa, Germania au ajuns şi noi din România nu! Sper să găsim înţelegere, să fim lăsaţi să plecăm, mă duc să muncesc”, a continuat antrenorul român.

Nu crede că Răzvan Lucescu va lăsa pe Al Hilal

Marius Șumudică s-a referit și posibila numire a lui Răzvan Lucescu în funcția de antrenor la Fenerbahce, dar nu crede în această mutare. „Eu nu cred aşa ceva. Răzvan e foarte bine acolo, va fi greu să se despartă de Al Hilal, va câştiga cred şi campionatul, iar în Turcia nu ştiu dacă în momentul de faţă e un campionat care i se potriveşte lui Răzvan. La Fener e presiune enormă, nu că n-ar face faţă, dar la un rezultat negativ presa e .. n-am văzut presă ca aici în viaţa mea.La noi e pistol cu apă, în Turcia te împachetează! Răzvan are clauză de reziliere, are 4 milioane salariu. Nu cred că poţi să câştigi banii ăştia în Turcia” a concluzionat Șumudică.

ADVERTISEMENT