Fotbal intern

Marius Șumudică nu îi menajează deloc pe rapidiști: „E nevoie de 15 jucători. Dacă te bate Călărașiul…”

09.05.2021 | 10:50
Marius Sumudica nu ii menajeaza deloc pe rapidisti E nevoie de 15 jucatori Daca te bate Calarasiul
ADVERTISEMENT

Înfrângerea suferită de Rapid 2-3 pe terenul Dunării Călărași, tocmai când ar fi avut șansa să profite de rezultatele nefavorabile ale contracandidatelor și să-și consolideze poziția secundă, care asigură promovarea directă în Liga 1, l-a scos din minți pe Marius Șumudică.

Fostul mare jucător și antrenor al giuleștenilor și-a exprimat din nou convingerea că echipa sa de suflet nu va reuși să reziste în actuala formulă pe prima scenă a fotbalului românesc și a aruncat „săgeți” în direcția conducerii, pentru neînțelegerile privind mult așteptata numire a lui Daniel Niculae în funcția de președinte.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere valoric, Rapid are nevoie de cel puțin 15 jucători dacă vrea să rămână în prima ligă. Cel puțin 15 jucători, dar nu din ăștia de la echipele care au retrogradat”, a răbufnit tehnicianul în vârstă de 50 de ani.

Marius Șumudică își critică echipa de suflet după înfrângerea cu Dunărea Călărași

Nu am înțeles ce e cu Daniel Niculae, ba e președinte, ba nu e. A fost o conferință, l-au prezentat, după aia citesc că nu e președinte.

ADVERTISEMENT

Dacă te bate Călărașiul, care, săracii, nu și-au mai luat banii de șapte luni, vă dați seama. Îmi pare rău de băiatul ăsta, Iosif, că e sufletist, pune foarte mult suflet și probabil este calitatea lui numărul 1.

A fi sufletist și a câștiga vestiarul este o calitate, să te faci înțeles indiferent de limbajul pe care-l folosești. Important este ca actorii principali, jucătorii, să joace pentru tine, să îi faci să dea înapoi ceea ce tu le oferi. 

ADVERTISEMENT

Probabil băiatul ăsta are talentul de a-și apropia foarte mult jucătorii, dar din punct de vedere valoric, spun că Rapid are nevoie de cel puțin 15 jucători dacă vrea să rămână în prima ligă.

Dar nu din ăștia de la echipe care cad, că așa se întâmplă la noi, cine promovează cred că ia cel puțin 50% din jucători de la cei care au retrogradat. Pentru că nu avem fonduri, nu avem un buget pus la punct”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, verdict dur: „Divizia B este o catastrofă”

De asemenea, fostul mare jucător al Rapidului a tras un semnal de alarmă cu privire la situația delicată a fotbalului românesc și a propus ca echipele care au probleme financiare să nu mai aibă dreptul de a evolua în primul eșalon.

Vă spun clar: Divizia B este o catastrofă. Nu ne mai ascundem, de ce să o facem? Dacă nu se vor pune bazele unei serii puternice în care să fie înscrise numai echipe cu bugete și posibilitatea de a-și plăti jucătorii, ne ducem din ce în ce mai mult în jos.

Părerea mea este că fotbalul românesc este într-o continuă scădere. Eu, dacă aș fi în locul LPF, aș bloca banii pentru salariile jucătorilor. ”, a conchis tehnicianul.

ADVERTISEMENT