Fotbal international

Marius Șumudică a câștigat „Oscarul” fotbalului arab! A fost ales cel mai bun antrenor

26.02.2019 | 14:10
Marius Sumudica a castigat Oscarul fotbalului arab A fost ales cel mai bun antrenor
ADVERTISEMENT

Antrenorul formației Al Shabab, Marius Șumudică, este o adevărată vedetă în fotbalul saudit! „Șumi” a primit un trofeu important din presa araba, considerat „Oscarul” fotbalului saudit! Asta după ce publicația Akhbarten l-a desemnat pe Șumudică drept cel mai bun antrenor al sezonului.

„Șumudică este unul dintre cei trei antrenori care se află pe banca echipei sale încă de la începutul sezonului și este cel mai de succes dintre ei”, a motivat publicația saudită. În cadrul aceleiași gale, fotbalistul lui Al Shabab, Farouk Ben Mustapha, a fost desemnat cel mai bun portar din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a primit „Oscarul” în fotbalul arab după ce a preluat-o pe Al-Shabab

Marius Șumudică a ajuns la Al-Shabab în vara anului trecut, după despărțirea de echipa de primă ligă din Turcia, Kayserispor. Al-Shabab venea după un sezon slab, dar „Șumi-gol” a transformat formația saudită și a dus-o până pe locul 3 în campionat. Datorită rezultatelor obținute în prima liga araba, șeicii s-au oferit să îi prelungească înțelegerea lui Șumudică. Marius Șumudică i-a adus în vară la Al-Shabab pe Valerică Găman și pe Constantin Budescu. Ultimul transfer pentru câștigătorul „Oscarului” arab este atacantul Danilo Moreno Asprilla, jucător care a fost în atenția FCSB în 2015.

Marius Șumudică a câștigat „Oscarul” fotbalului arab

Situația nu este însă tocmai roză între Marius Șumudică și oficialii lui Al-Shabab. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de anumite decizii tactice luate de Șumudică și l-au amenințat că dacă mai pierde un meci, va fi demis. Însă în ultima rundă Al-Shabab a trecut de Al Qadisiya, scor 1-0 și antrenorul român a răbufnit la conferința de presă de după meci: „Îmi place mai mult să câștigh cu 1-0, decât cu 4-3. Dacă nu sunt mulțumiți de Șumudică, Șumudică poate să plece la Istanbul sau în România. Eu mâine am 5 oferte, dar respect Al Shabab. Am pierdut doar trei meciuri, sunt pe locul 3, de ce nu îmi fac contract de 10 milioane?”

ADVERTISEMENT